2024. május 18. - Erik, Alexandra

Demszky kéri a szocialistákat, vegyenek részt az ülésen

A szocialista frakció kivonulása miatt kétségessé vált a Fővárosi Közgyűlés határozatképességének biztosítása, a Budapest működését biztosító határozatok elfogadása - mondta a közgyűlés csütörtöki ülése előtt Demszky Gábor főpolgármester újságíróknak.
2009. december 17. csütörtök 10:55 - HírExtra
A városvezető azt kérte a szocialista frakció tagjaitól, hogy képviselői esküjüknek megfelelően vegyenek részt a közgyűlés ülésén, vegyenek részt a vitában, szavazzanak lelkiismeretük szerint.

Mint mondta, a közgyűlés napirendjén olyan fontos napirendek szerepelnek mint az oktatási, szociális és kulturális intézmények támogatása, a lakásrezsi-támogatás, valamint a fővárosi roma kulturális központ ügye. Hozzátette: ezek mellett olyan fontos kérdésben is dönteniük kellene a képviselőknek, mint a Heim Pál kórház, a Szent Imre kórház és az Uzsoki utcai kórház fejlesztése, amely - ha nem születik csütörtökön döntés - nem biztos, hogy megvalósul.

Demszky Gábor felhívta a figyelmet arra, hogy ez az idei utolsó ülése a közgyűlésnek, és ha a szocialisták megszavazzák ezeket az egyébként általuk is támogatott ügyeket, akkor a rászorultak támogatáshoz jutnak, a beruházások megfelelő rendben el tudnak indulni, az intézmények megkapják a kiegészítő támogatást. Mint mondta, a szocialista frakció minden tagját kéri, hogy vegyen részt az ülésen és mondjon véleményt az előterjesztésekről, szavazzon, ne bojkottálja az ülést. "A sértődési politika nem helyénvaló ezekben az ügyekben és méltatlan a szocialista párthoz, meggyőződésem szerint" - fogalmazott.

A főpolgármester arra a kérdésre, hogy el tudják-e kezdeni a munkát, igennel válaszolt. A közgyűlés kezdetén azonban kiderült, hogy a szocialisták távol maradása és a hiányzók miatt a határozatképességhez szükséges 34 helyett mindössze 29 képviselő jelent meg az ülésteremben. A főpolgármester ekkor egyeztetésre hívta a frakcióvezetőket, majd bejelentette, hogy a közgyűlést délutánra ismét összehívja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását