2024. május 5. - Györgyi

MikulásGyár: idén is rekord

A tavalyi eredményeket is túlszárnyalva, közel tizenháromezer kartondoboznyi adomány gyűlt össze az idei MikulásGyárban.
2009. december 22. kedd 19:06 - HírExtra
Az adakozók december 22-ig adhatták le ajándékaikat a fővárosi Felvonulási téren és országszerte tizenkét bevásárlóközpontban.

A céges adományozók száma a korábbi évek tendenciájának megfelelően továbbra is csökkent, de a lakossági adományozók száma látványosan növekedett. A cégek elsősorban nagy mennyiségű tartós élelmiszert, papírt, írószert, illetve háromszázötven fenyőfát ajándékoztak. A lakossági adományok nagy része játék, ruhanemű és tartós élelmiszer volt.

Különleges felajánlások is érkeztek: a Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége tizenegy doboz saját kötésű ruhaneműt juttatott el a rászorulóknak, hagyományteremtő módon a Budapesti Rendőr-főkapitányság is nagy mennyiségű adománnyal járult hozzá a gyűjtéshez.
Idén először az ajándékokon kívül véradással is segíthették a rászorulókat az adakozni vágyók a Magyar Vöröskereszt véradókamionjában.

A MikulásGyár munkáját csak Budapesten összesen százharminc önkéntes közel kétezerhatszáz munkaórán keresztül segítette - ebből idén a Rendőrtiszti Főiskola hallgatói is kivették részüket.

Az összegyűjtött adományok még karácsony előtt a Magyar Vöröskereszt segélyosztó programjai során jutnak el a nehéz körülmények között élőkhöz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását