2024. május 16. - Mózes, Botond

Készen állva a soros elnökségre?

Magyarország csak 2011-ben veszi át az Európai Unió Miniszteri Tanácsának soros elnöki tisztét, de már 2010 elejétől részt vesz az elnökség tevékenységében annak a triónak a tagjaként, amelyben egymással együttműködve végzik el a feladatokat.
2009. december 28. hétfő 09:00 - HírExtra
A Népszava részletes összeállítást közöl a Magyarország mellett Spanyolország és Belgium részvételével alakult csoport munkájáról. A trión belül a Miniszteri Tanács ügyeinek viteléért a soros elnök viseli a fő felelősséget, de a teendőket megosztja a másik két tagállammal.
Az összeállítás foglalkozik Magyarország uniós elnökségi előkészületeinek lépéseivel, beleértve a parlament ezzel foglalkozó négypárti munkacsoportjának tevékenységét, a Köztársasági Őrezred megerősítését és a biztonsági kérdéseket.

Faller Jenő, a külügyminisztérium szakállamtitkára a Népszavának azt mondta, hogy csaknem harmincmilliárd forintot irányoztak elő Magyarország uniós elnökségére, ami várhatóan fedezi a költségeket, a találkozók, rendezvények ráfordításait és a technikai berendezések árát. Magyarország 2008–2009-ben mintegy hárommilliárd forintot költött, 2010-ben kilencmilliárdot, 2011-ben – erre az időszakra esik az elnökség féléve – pedig 16,5 milliárdot terveztek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását