2024. június 2. - Kármen, Anita

Nem kell újjáépíteni a budai rakpartfalat

A beruházó szerint nem kell újjáépíteni a budai rakpartfalat, csak a kőburkolat korrekciójára lehet szükség.
2010. január 8. péntek 14:24 - HírExtra
A projektcég az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében kiemelte: figyelembe veszik a Budapest Világörökségéért Alapítvány (BVA) észrevételeit, de ezek között egy olyan sincs, ami miatt a partfalat le kellene bontani. Az alapítvány szerint szakszerűtlenül építették újjá a Margit híd alatti budai rakpartfal kőburkolatát, így veszélybe került a központi szennyvíztisztító beruházásának európai uniós támogatása.

A BVA csütörtöki sajtótájékoztatóján szakértők bevonásával ismertette az általuk feltárt hibákat, amelyek Korompay Katalin, a szervezet munkatársa szerint arra vezethetőek vissza, hogy a munkát minél olcsóbban akarták elvégezni.

Mint mondta, az eredetileg vörös mészkőkockákból 135 éve épített falat nem az eredeti állapotban állították helyre, így például a kövek nem a megfelelő helyre kerültek vissza, több sérült követ is felhasználtak, s nem töltötték ki megfelelő mennyiségű habarccsal a hézagokat. Korompay Katalin arra figyelmeztetett: a központi szennyvíztisztító beruházásához csak akkor fizet támogatást az Európai Unió, ha az az UNESCO előírásainak megfelelően készül el.

A projektcég pénteken a felvetésekre reagálva közölte: a mintegy 1200 méteres szakaszon, a Margit híd környezetében kiszélesített budai alsó rakpart falának építése még nem zárult le, az munkaközi fázisban van. A partfal az érvényes, jogerős vízjogi létesítési engedély szerint épült és épül jelenleg is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását