2024. május 3. - Tímea, Irma

Ismét utcára mentek a fuvarozók

Újra a szlovákiai városok utcáira vonultak a teherfuvarozók, miután a miniszterelnök hétfőn délelőtt Pozsonyban nem volt hajlandó fogadni küldöttségüket.
2010. január 11. hétfő 15:41 - HírExtra
Robert Fico csak azzal a feltétellel hajlandó tárgyalni, ha a fuvarozók befejezik tiltakozásukat az elektronikus útdíj mai formája ellen. A kamionosok jelezték, hogy várhatóan a miniszterelnöki hivatal elé vonulnak. Ott délelőtt a SITA hírügynökség szerint egy nagy rakás trágyát szórt ki egy ismeretlen teherautó.

Trencsénnél több tucatnyi kamion és személygépkocsi eltorlaszolta a cseh határ felé vezető nemzetközi közutat, így az autósoknak a városon keresztül kell eljutniuk a közeli határállomásra.

Kamionoszlopok indultak meg a közutakon Zsolnán, Besztercebányán, Nyitrán, Nagyszombatban és más városokban is. Pozsonyban , Kassán és néhány más helyen a kamionosok aláírásgyűjtésbe is kezdtek.

Robert Fico szlovák kormányfő már vasárnap bejelentette: nem találkozik hétfőn az elektronikus útdíj ellen tiltakozó fuvarozókkal, mert nem teljesítették az akció befejezésére vonatkozó követelését.

Fico ugyanakkor jelezte: tárgyalni fog hétfőn azokkal, akiket a kormány partnerének tart az útdíj kérdésében. Magát az útdíjrendszer működését a kormányfő nem tartja kérdésesnek, de elismeri esetleges negatív hatásait a fuvarozókra. A miniszterelnök leszögezte: tiszteli az utakon tiltakozó sofőröket, mert nehéz munkát végeznek, és sosem engedélyezné, hogy a karhatalom fellépjen ellenük. "Azonban ezeknek az embereknek is tudatosítaniuk kell, hogy az útdíjat nem szüntetjük meg. Útdíj lesz, és a rendszer működni fog" - húzta alá Fico.

A Szlovákiai Fuvarozók Szövetsége (UNAS) ismételten hangsúlyozta: nem a január elsején bevezetett elektronikus útdíjat ellenzik, de annak mai formáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását