2024. május 14. - Bonifác

Sikertelen tárgyalás, folytatódik a sztrájk

A csütörtök déli egyeztetésen sem született megállapodás a BKV menedzsmentje és a sztrájkot kezdeményező 14 szakszervezet vezetősége között a kollektív szerződésről, a sztrájk folytatódik - közölte Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a megbeszélés után újságírókkal, Budapesten.
2010. január 14. csütörtök 13:08 - HírExtra
Az érdekképviseletek folytatják a kedden megkezdett határozatlan idejű sztrájkot - közölte a sztrájkbizottság szóvivője a tárgyalás után Budapesten. Nemes Gábor azt mondta, a BKV nem állt elő új ajánlattal, a szakszervezetek pedig továbbra is kitartanak eddigi álláspontjuk mellett.

Szólt arról is, hogy a cégnek a munkabeszüntetés ugyan napi 40 millió forint jegyárbevétel-kiesést jelent, ezt azonban ellensúlyozza a 90 millió forintos megtakarítás, ami a sztrájkolóknak ki nem fizetett munkabérből és annak járulékos költségeiből, illetve a megtakarított benzin-és karbantartási költségből tevődik össze.

Negyvenhárom busz-, illetve négy villamosvonalon közlekedteti járatait csütörtök reggel a BKV, a határozatlan idejű sztrájk harmadik napján.

Üzemkezdet óta - amikor 31 busz- és 4 villamosvonalon indultak el a járatok - további 11 vonalon közlekednek járatok: a legtöbb busz teljes útvonalán jár, de ritkábban, mint egy normál hétköznapon.

A villamosközlekedésben továbbra is jelentős fennakadások vannak, reggel 8 óráig összesen négy járat (1-es, 6-os, 50A, 52A) indult el, ezek közül is csak a 6-os jár teljes útvonalon, és a szerelvények ritkábban követik egymást a szokásosnál.
A metrók és a trolibuszok üzemkezdetkor menetrend szerint elindultak, és azóta is fennakadások nélkül közlekednek.

Csütörtök hajnalban kezdődött a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) szolidaritási sztrájkja. A munkabeszüntetést néhány óra múlva befejeződött; a sztrájk alatt néhány kivételtől eltekintve a szerelvények menetrend szerint jártak.

A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Esztergom és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon van még némi késés, a Miskolc-Budapest vonalon kora délutánra várható a menetrend szerinti forgalom helyreállítása.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bagi
2010. január 14. 18:03
Miért nem lövi már tökön valaki ezt a köcsög Nemes Gábort? Totálkárossá kéne tenni az autóját és tömött BKV buszba toloncolni, ahol kinyírnák 1 perc alatt.
x2323
2010. január 14. 14:47
Segítsünk egymásnak szabad autóval: BKV sztrájk alatt használható telekocsi kereső:

http://ajanlomneked.webege.com/content/bkv-sztr%C3%A1jk-telekocsi-szabad-aut%C3%B3-adatb%C3%A1zis
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását