2024. május 14. - Bonifác

Artisjus: jogdíjak kinek-kinek

Egy rádió vagy tévé havonta legalább 12 ezer forint jogdíjat köteles fizetni a sugárzott irodalmi, színpadi és szakirodalmi művek után - az oktatási és kulturális miniszter által jóváhagyott tarifát az Artisjus a legutóbbi Hivatalos Értesítőben tette közzé.
2010. január 17. vasárnap 09:42 - HírExtra
A rádiók és tévék - a közlemény szóhasználatában rádió- és televízió-szervezetek - két jogdíj-fizetési számítási mód közül választhatnak, amennyiben irodalmi, színpadi vagy szakirodalmi műveket sugároznak. Az első számítási mód szerint a jogdíjat az állami támogatás 1 százaléka, az előfizetési díj 2 százaléka, továbbá a reklám- és szponzor bevétel 4 százaléka adja ki. A minimális havi 12 ezer forint azonban mindenképpen fizetendő.

A második számítási mód szerint fizetendő jogdíj attól függ, hogy mennyi zenét sugároz az adó. Például ha a zene aránya nem több 15 százaléknál, akkor az állami támogatás 1, az előfizetői bevétel 1,5, míg a reklám- és szponzor bevétel 2 százaléka a jogdíj. Ha a napi zenei műsoridő meghaladja a 75 százalékot, akkor a jogdíj - az előbbi sorrendben - 1, 4, illetve 8 százalék.

Az Artisjus a zene arányát úgy ellenőrzi, hogy három napig méri a teljes adásidőn belüli arányt, és abból számtani átlagot számol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását