2024. május 12. - Pongrác

Három nappal meghosszabbítja a bérletek érvényességét a BKV

A sztrájk miatti kellemetlenségek kompenzálására három nappal meghosszabbítja a kétheti, havi és a negyedéves bérletek érvényességét a BKV - közölte a közlekedési cég szerdán az MTI-vel.
2010. január 20. szerda 22:37 - HírExtra
Mint írták: a cég a sztrájkot továbbra is vis maior-nak tekinti, ennek ellenére kárpótolja az utasokat.

A HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik, "mivel a HÉV ágazat összességében 84 százalékos férőhelykilométer teljesítményt szolgáltatott" - olvasható a közleményben.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 kilométeres és 10 kilométeres bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség három nappal automatikusan meghosszabbodik: ha a bérlet eredeti érvényességi időtartama legalább egy sztrájknapot magában foglal (tehát az eredeti érvényességi idő szerint január 18-án lejárt bérlet január 21-én még éppen érvényes, de 22-én már nem),
vagy a bérlet-érvényesség kezdőnapja január 18-a és január 22-e közötti (a 18-át és a 22-ét is beleértve).

A közleményben a BKV arra kérte az utasokat, hogy akinek lejárt a bérlete, de még nem vásárolt új szelvényt, 2010. január 22-ig ezt mindenképpen tegye meg, mert így kaphatja meg a három nap kompenzációt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását