2024. május 17. - Paszkál

Kampány, nyugdíjasok, mindenki, mindent

Dr. Ravasz Károlyné, orosházi illetőségű nyugalmazott pedagógus fel van háborodva. Felháborodásán osztozik a dél-alföldi város Fidesz-szervezete is. Holott mindössze arról van szó, hogy a helyi Gyurcsány-növendékek csintalankodtak kicsit.
2010. január 21. csütörtök 07:49 - Nagy András
Dr. Ravasz Károlyné alighanem ki tud tölteni egypár, a magyar államigazgatásban rendszeresített formanyomtatványt. Ha nem így lenne, az orosházi Fidesz iroda helyett minden bizonnyal a helyi szociképviseletet kereste volna fel.

No de kezdjük szépen az elején. Zalai Mihály, a harmincezer lelkes nyugat-békési település Fidesz-frakciójának vezetője szerdán sajtótájékoztatón tárta a nyilvánosság elé a szocialisták legújabb kampánytrükkjét. Ami tulajdonképpen arról szól, hogy segíteni akarnak a városban élő, a modern világ útvesztőiben rendre el-elcsalinkázó kisnyugdíjasokon.

Az MSZP „bűne”: egy Orosházán terjesztett szórólapon arról tájékoztatják a környéken élő nyugdíjasokat, amennyiben szeretnének szociális alapon üdülési csekkhez jutni a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) jóvoltából, és úgy érzik, gondot okozna nekik a sikeres pályázathoz elengedhetetlen iratok kitöltése, térjenek be bátran az MSZP irodájába, az ottaniak majd készséggel állnak rendelkezésükre.

Zalai Mihályt – akinek elmondása szerint ebben az fáj, hogy a közpénzből fenntartott MNÜA közpénzből finanszírozott pályázatát az MSZP kampánycélra használja – a bevezetőben már említett Dr. Ravasz Károlyné értesítette, a bevezetőben már említett felháborodással. Az asszony nem érti, miért kell neki azért, hogy üdülési csekkhez juthasson, az MSZP irodán jelentkeznie. Mellesleg úgy érzi, azok akarnak így szavazatot vásárolni, akik elvették a 13. havi nyugdíját.

Nos, mint az orosházi MSZP-elnök nyilatkozatából kiderül, senkinek, még Dr. Ravasz Károlynénak sem kell a helyi szocik barlangjában jelentkeznie a MNÜA kedvezményes üdülési csekkjeiért. Fetser János ugyanis arról tájékoztatta a Távirati Irodát, hogy pártja, már ha erre igény van, segít a kisnyugdíjasoknak azzal, hogy felajánlja közreműködését a nyomtatványok kitöltéséhez.

„A hírlevélben világosan rögzítettük azt is, hogy csak segítséget nyújtunk, sőt közöltük az alapítvány postai címét is, vagyis aki elboldogul az adatok kitöltésével, az egyenesen fordulat pályázatával a MNÜA-hoz” – mondta.

Az orosházi Fideszt (és valószínűleg Dr. Ravasz Károlynét is) azonban nem lehet ilyen olcsó trükkel átejteni. Hiszen tudják ők, hogy olyan kampányra számíthatnak a szocialisták részéről, amilyen a kormányzásuk is volt, vagyis – idézzük Zalait – amelyben „sem erkölcs, sem törvény nem fog gátat szabni a szavazatszerzésnek”.

Sőt, mint kommünikéjükből kiderül, a bűnös szórólapot jegyző Varga Zoltán önkormányzati miniszter, mellesleg orosházi országgyűlési képviselő e tekintetben „jó tanítványa mesterének, Gyurcsány Ferencnek, aki az MSZP-vel együtt folyamatosan csökkentette a nyugdíjak reálértékét, elvette a 13. havi nyugdíjat, a fűtéstámogatást, és folyamatos áremelésekkel a nyugdíjasokat sújtotta leginkább.” Bezzeg a Fidesz.

Így kerek hát a történet. A nyugdíjasokért – kampány idején – úgy tűnik, tényleg mindenki mindent. Már csak egy kérdés maradt. Vajon melyik helyi nagyfejű fogja felajánlani, hogy pártja készséggel bevállalja a kisnyugdíjasok 40 ezer forint értékű utalványához szükséges 15 ezer forintos önrészt?

Hogy aztán tényleg a helyi pártirodában kelljen jelentkezni.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását