2024. május 16. - Mózes, Botond

Demszky: télen ne kapcsolják ki a gázt senkinél

A főpolgármester arra kérte a Fővárosi Gázműveket, hogy a hideg időben sehol ne kapcsolják ki a gázszolgáltatást.
2010. január 26. kedd 16:06 - HírExtra
Demszky Gábor (SZDSZ) keddi budapesti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére azt mondta, március 15-éig kérte a kikapcsolások felfüggesztését. A gázt nem fogják kikapcsolni ebben az időszakban, ezt nem tartom elfogadhatónak - szögezte le.

Korábban a Menhely Alapítvány is arra kérte a gáz-, és áramszolgáltató társaságokat és a behajtással megbízott cégeket, hogy a tél végéig függesszék fel a kikapcsolási eljárásokat.

A városvezető elmondta, a főváros rendkívüli intézkedéseket vezetett be a hajléktalan-ellátásban a hideg idő miatt. Ez azt jelenti, hogy Budapesten az eddiginél ezerrel több, összesen nyolcezer férőhelyen várják a fedél nélkül élőket.

Közölte azt is: meghosszabbították az hajléktalanellátó intézmények nyitvatartási idejét, és a férőhelyeken növelik a gondozói létszámot.

Demszky Gábor azt hangoztatta: a főváros célja az, hogy férőhelyhiány miatt senki se fagyjon meg az utcán. Mint mondta, életmentésről van szó, ezért végső esetben, átmenetileg a nappali melegedőkben is éjszakai szállásokat alakítanak ki.

Azt kérte a budapestiektől, hogy ha legyengült egészségi állapotú embereket látnak az utcákon, azonnal hívják a Menhely Alapítvány diszpécserszolgálatát a 06-1-338-41-86-os telefonszámon, hogy a krízisautó-szolgálat meleg helyre tudja szállítani a hajléktalanokat.

Elmondta, a főváros összesen 3,3 milliárd forintot biztosít a hajléktalan-ellátási rendszer működtetésére. A rendkívüli hideg miatt eddig 50 millió forinttal költöttek többet a tartalékkeretből, és mint közölte, a krízisellátásnak "nincs felső korlátja", annyi pénzt adnak, amennyi szükséges.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását