2024. június 2. - Kármen, Anita

Obama "megúszta", hogy esküdt legyen

Bár lehetséges esküdtként behívták, Barack Obama állampolgárnak mégsem kell megjelennie kedden egy Chicago külvárosában működő bíróságon, mivel a Fehér Ház jelezte, hogy az elnök "nem ér rá".
2010. január 26. kedd 11:40 - HírExtra
A bíróság hetekkel ezelőtt küldött idézést a politikus chicagói címére, ebben az állt, hogy az elnöknek meg kell jelennie az esküdtválogatáson. A bíróság automatikus sorsolás révén válogat a helyi lakosok közül, ebben az esetben azonban alaposan "beletrafáltak".

Az elnököt a Fehér Ház mentette ki a bíróság előtt, mondván, hogy a politikusnak igen zsúfolt a napirendje, így nem tud megjelenni. Barack Obama szerdán tartja első beszédét az unió helyzetéről a Kongresszus mindkét háza előtt - emlékeztetett az amerikai sajtó.

Nem ez az első alkalom, hogy esküdtjelöltként hivatalban lévő elnök kap idézést, 2006-ban George W. Bushnak is postáztak egyet Texasban, a nyolcvanas években pedig Ronald Reagan is kapott. Hivatalból való távozása után Bill Clintont is behívták, a politikus készen is állt volna arra, hogy esküdt legyen, de a bíróság végül kizárta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását