2024. május 12. - Pongrác

Évekig nem lesz pénz

Biztos, hogy évekig nem jut majd hozzá a pénzéhez senki azok közül, akiknek a HospInvest tartozik - írja a hétfői Magyar Nemzet.
2010. február 1. hétfő 08:10 - HírExtra
A napilap cikke szerint a cég felszámolója - amely a bejelentett hitelezői igények nagy részét nem fogadta el - ötmilliárd forintot tart jogosnak az ennél sokkal nagyobb összegű követelésből.

Horváth Szilárd, a felszámolást végző TM-Line Kft. felszámolóbiztosa a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, hogy a jogosan követelt összeg tartalmazza a beszállítói tartozásokat, a különféle adó- és járulékelmaradásokat, a banki hiteleket, valamint kisebb összegű bértartozást.

Egyelőre azonban senki nem juthat pénzhez, a cég ugyanis fizetésképtelen, s szinte egyáltalán nincs értékesíthető vagyontárgya. A felszámoló úgy látja, a könyvekben ugyan szerepelnek nagy értékű orvosi eszközök, amelyeket akár el is lehetne adni - igaz, jelentős összeg ebből sem folyna be -, ám szerinte ezt az önkormányzatok a saját követeléseikbe akarják beszámítani, így azokkal nem is tudtak elszámolni. Így várhatóan egy hosszú évekig tartó per fogja azt eldönteni, hogy a HospInvestnek lesz-e még valaha pénze, amelyből a felhalmozott tartozásának legalább egy részét kiegyenlítheti - ismerteti a napilap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását