2024. május 13. - Szervác, Imola

Őri elismerte, hogy egyes pályázatok írásában részt vett

Őri András negyedrendű vádlott írásban beadott és felolvasott vallomásában elismerte, hogy részt vállalt egyes, a vádban szereplő egyesületek pályázatainak elkészítésében, valamint az egyesületek számláiról saját bankszámlájára és Zuschlag János édesapja számlájára is utalt pénzt. A negyedrendű vádlott a Zuschlag-per hétfői tárgyalásán olvasta fel vallomását.
2010. február 1. hétfő 17:20 - HírExtra
Több, a vádiratban szereplő alapítvány és egyesület pályázatával kapcsolatban Őri András elismerte, hogy részt vállalt összeállításukban, és a beszámolót is ő késztette.

A fővárosban beadott pályázatok elkészítésében emlékei szerint nem vett részt, de nem zárta ki, hogy az ügyintézésben részt vállalt. A nemzetközi pályázatokban történt részvételét is tagadta. A vádiratban szereplő egyesületek folyószámlájáról vett fel pénzt, a saját, és mások számlájára is utalt pénzt - mondta.

Átnézte az iratokat, amelyek alapján elismerte, hogy idősebb Zuschlag Jánosnak is ő utalt pénzt, hangsúlyozta azonban, hogy "a felvett pénzekről nem rendelkezett, azokat, egy esetet kivéve, Zuschlag Jánosnak átadta".

Őri András korábban a bíróságon nem tett vallomást, de a nyomozati szakban tett vallomását megerősítette. Egy nyilatkozatott tett, amely szerint nem volt lehetősége, hogy megtagadja felettese, Zuschlag János utasításait.

A negyedrendű vádlott 2002-ben egyetemistaként került az Országgyűlés Hivatalához, ahol az MSZP frakció gyermek-, ifjúsági és sport munkacsoportjánál dolgozott munkatársként. 2002-2004 között az országgyűlési képviselőként tevékenykedő Zuschlag János elsőrendű vádlott mellett dolgozott, az ő utasítására vett részt pályázatok elkészítésében.

Prácser László kilencedrendű vádlott is vallomást tett hétfőn a bíróság előtt. Prácser Lászlót az ügyészség jelentős kárt okozó, folytatólagosan, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett csalás bűntettével mint társtettest, és magánokirat hamisításával mint tettest vádol.

A vádlott védője eljárási szabálytalanságokra hivatkozott az ügyészség eljárásával kapcsolatban.

Német Zsolt ügyész válaszában hangsúlyozta: a lefoglalt anyagokról és az azokról letöltött dokumentumokról a vádlottak és védőik másolatot kaptak, azok alapján ellenőrizhető a vádhatóság eljárása.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását