2024. május 19. - Ivó, Milán

Hunvald és Kivágóné még nem adták le a vagyonnyilatkozataikat

Az előzetes letartóztatásban lévő Hunvald György, valamint Kivágó Iván Györgyné korábbi szocialista fővárosi képviselő nem adta le időben a vagyonnyilatkozatát - közölte a Fővárosi Közgyűlés vagyonnyilatkozat-ellenőrző bizottságának elnöke kedden Budapesten.
2010. február 2. kedd 16:10 - HírExtra
Szikora Linda elmondta, a jelenlegi fővárosi képviselők közül mindenki eleget tett törvényi kötelezettségének, és hétfőig leadta a vagyonnyilatkozatát. Utalt ugyanakkor arra, hogy az év közben mandátumukról lemondott képviselőkre is vonatkozik a nyilatkozattételi kötelezettség.

Közölte, bárki eljárást kezdeményezhet a képviselőkkel szemben, ha "konkrét tényállás mellett" felmerül, hogy a bevallás nem valódi adatokon alapul. A fővárosi bizottságnak ugyanakkor ebben az esetben sincs más eszköz a kezében, minthogy újabb nyilatkozattételre szólítja fel az érintettet.

Az újságírók kedden betekinthettek a leadott dokumentumokba, ám nagy meglepetést egyik sem hozott.

Egyedül Horváth Csaba (MSZP) képviselő bevallásából "tűnt el" a múlt évi adatokhoz képest 101 millió forint, ám utóbb kiderült, hogy hibás bevallást adott le. Újságírói megkeresésre a politikus közölte: az országgyűlési bizottságnak leadott dokumentumban foglalt adatok a pontosak, a fővárosit módosítani fogja. Szóbeli közlése szerint a tavalyi 93 millió forintos pénzkövetelése 84 millió forintra csökkent, ugyanakkor pénzintézettel szembeni követelése 3 millióról 8,2 millió forintra nőtt, míg készpénz-megtakarítása 5 millióról 4,5 millió forintra csökkent.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester tulajdonában, miként korábban is, egy budakeszi, 57 négyzetméteres társasházi lakás, egy másik, 171 négyzetméteres budakeszi lakás fele, valamint egy 142 négyzetméteres lakás negyede szerepel.

Továbbra is kizárólagos birtokában van 130 négyzetméteres horvátországi nyaralója, az ahhoz tartozó 90 négyzetméteres kerttel. Rendszám nélküli Volkswagen Variant gépkocsiját továbbra is őrzi, ám más, nagy értékű ingóságot nem sorolt fel a bevallásban. Pénzintézeti számlakövetelése 2,5 millióról 3,7 millió forintra nőtt, ingatlan-bérbeadásból 40 ezer forint bevételt kap havonta. Banki kölcsöne 4,6 millióról 4 millió forintra, magánszeméllyel szembeni adóssága pedig 2,4-ről 1,4 millió forintra csökkent.

Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes bevallása a tavalyihoz képest annyiban változott, hogy 160 négyzetméteres érdi lakóháza már nem szerepel az ingatlanai között, ám két XII. kerületi társasházi lakása (118 és 240 négyzetméter) igen. Pénzintézeti számlakövetelése 9 millió forintról 20 millió forintra nőtt, miközben banki tartozása 35 millió forintról 20 millióra csökkent, azaz 26 millió forinttal javította pénzügyi "egyenlegét", amiben feltehetőleg szerepe lehetett az érdi ház eladásának vagy elajándékozásának (erre utaló adat nincs a dokumentumban). Hagyó Miklós idén is feltüntette 1993-ban vásárolt Trabant gépkocsiját a nagy értékű ingóságok között.

Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes továbbra is egy szentendrei társasházi lakás felének tulajdonosa. Megtakarítása 3,8-ról 4,2 millió forintra nőtt, és továbbra is őrzi a 2007-ben vásárolt 15 éves Hobby típusú lakókocsiját.

Tarlós István (Fidesz) frakcióvezető egy III. kerületi családi házat örökölt felerészben, és továbbra is egy társasházi lakás felének a tulajdonosa. Nyugdíja (melyre a polgármesterekre vonatkozó törvény alapján lett jogosult) 213 ezer forint havonta.

Lakos Imre (SZDSZ) tavaly óta eladta I. kerületi 160 négyzetméteres lakását, és a XI. kerületi telkére épített egy 140 négyzetméteres házat. Négyéves BMW-je nincs már a tulajdonában, megtakarításának összege pedig 3 millióról 4 millió forintra nőtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását