2024. május 19. - Ivó, Milán

Demszkyt is meghallgatja a BKV-bizottság

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester, helyettese, Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) és Székely Gábor volt felügyelőbizottsági elnök meghallgatásával folytatja munkáját jövő szerdán a BKV-nál történt szabálytalanságok kivizsgálására alakult fővárosi bizottság - közölte a testület elnöke az MTI megkeresésére.
2010. február 3. szerda 15:31 - HírExtra
György István elmondta, eddig senki nem mondott nemet a bizottság meghívására, ám Balogh Zsolt korábbi megbízott vezérigazgató-helyettest még mindig nem tudták elérni. Két személlyel, Olti Ferenc volt vezérigazgató-helyettessel és Futó Sándor volt igazgatósági elnöki főtanácsadóval még egyeztetnek.

A jövő szerdait következő meghallgatás február 24-én lesz, ekkor Tóthfalusi György volt igazgatósági elnököt és a közlekedési tanácsnoki posztról nemrég lemondott Lakos Imre (SZDSZ) képviselőt várják.

A március 10-ei bizottsági ülésen pedig Hagyó Miklós (MSZP) volt főpolgármester-helyettes és Garadnai András volt igazgatósági elnököt hallgatja meg a testület.

Az említett tíz személy meghallgatásáról a bizottság döntött az előző ülésén.A BKV-nál kitudódott, a közlekedési céget érintő szabálytalanságok munkajogi, polgári jogi és esetleges büntetőjogi vonatkozásainak kivizsgálására november 26-án alakított eseti bizottságot a Fővárosi Közgyűlés, a testületnek március 24-ig van mandátuma arra, hogy jelentést készítsen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását