2024. május 18. - Erik, Alexandra

Megszűnt a blokád

Megszüntették tiltakozó blokádjukat a tiszabecsi határállomás túloldalán az ukrán állampolgárok csütörtökre virradó éjjel - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
2010. február 4. csütörtök 09:30 - HírExtra
A Tiszabecs és Tiszaújlak közötti átkelőhely ukrajnai részén a tiltakozók azért akadályozták a ki- és belépő forgalmat szerdától, mert január 31. óta megszigorították a kilencven napos tartózkodás ellenőrzését - mondta Fülöp Gergely.

A százados emlékeztetett arra, hogy a hatályos nemzetközi szerződések alapján fél éven belül legfeljebb kilencven napot tartózkodhatnak Magyarországon a turisták. Aki ezt a keretet már kimerítette, azt a magyar határrendészek nem léptetik be az ország területére, még ha a vízuma érvényes is. A korlátozás vonatkozik a kishatár-átlépési engedéllyel rendelkezőkre is.

Hozzáfűzte: a Magyarországon eltöltött napok számát egy technikai fejlesztés eredményeként január 31.-től az informatikai rendszer tartja nyilván, az eddigi, hosszabb időt igénybe vevő manuális ellenőrzés helyébe lépve.
A szóvivő hangsúlyozta, hogy a korlátozás nem egyoldalú, a külföldre utazó magyar állampolgárokra ugyanúgy vonatkozik.

A 90 napnál munkavégzési, tanulmányi vagy más hivatalos céllal hosszabb időt Magyarországon tartózkodni akaróknak speciális vízumot kell igényelniük hazájukban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását