2024. május 14. - Bonifác

MSZP: az átlagos jövedelműeknek már kézzel fogható az adócsökkentés

Az MSZP szerint a személyi jövedelemadó (szja) csökkentését az átlagos jövedelműek érezhetik igazán, az év eleji változás számukra már érzékelhető és kézzel fogható.
2010. február 8. hétfő 13:57 - HírExtra
Tukacs István, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta: az alsó adósáv 17 százalékra csökkentése, a sávhatár ötmillió forintra emelése azoknak kedvez, akik átlagos, illetve akörüli jövedelmet keresnek.

Hozzátette: az szja-változás számukra már érzékelhető és kézzel fogható, hiszen a napokban kapták meg az első olyan fizetést, amelyet már az új adótörvények alapján számítottak ki.

A kormánypárti képviselő beszélt arról is, hogy átlagos, bruttó 240 ezer forintos jövedelem esetén a munkaadó 2009. július 1-től 7.150 forinttal, idén január 1-jétől 13.950 forinttal kevesebbet fizet.

Tukacs István szerint a szja és a járulékok csökkentésével a vállalkozások versenyképesebbek lehetnek, és újra beindulhat a növekedés.

A politikus úgy vélte, az MSZP igen sok, egyáltalán nem szimbolikus intézkedést hozott az elmúlt időszakban. Példaként a forint árfolyamának stabilizálását, a banki etikai kódex létrejöttét, a hitelesek megvédését, illetve a szja és a járulékok csökkentését említette.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását