2024. május 4. - Mónika, Flórián

Nem technikai hiba miatt zuhant le az etióp gép

Nem találtak technikai hibára utaló jeleket a Bejrútnál januárban lezuhant etióp repülőgép megtalált fekete dobozának első vizsgálata során - jelentette be a libanoni közlekedési miniszter csütörtökön.
2010. február 11. csütörtök 20:36 - HírExtra
Az egyik adatrögzítő készüléket szerdán hozták felszínre a Földközi-tengerből, és Franciaországban kezdték el elemezni az adatokat. A közlekedési miniszter szerint semmi nem utal arra, hogy technikai probléma lépett volna fel a felszállás és a baleset pillanata között. Minden berendezés jól működött a zuhanás pillanatáig, így kizárható, hogy szabotázsakció, illetve robbantás történt volna - mondta Gházi Aridi. Hozzátette: az első vizsgálatok szerint az irányítótorony is hiba nélkül dolgozott.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a végső következtetést csak az összes adatrögzítő elemzése után lehet levonni, és a búvárok még továbbra is keresik azt a kulcsfontosságú készüléket, amely a pilótafülkében elhangzott szavakat rögzíti.

Az Ethiopian Airlines etióp légitársaság Boeing 737-800-as járata kilencven, főleg libanoni és etiópiai utassal a fedélzetén január 25-én Bejrútból Addisz-Abebába indult, de percekkel a felszállás után, viharos időben tűzgolyóként a tengerbe zuhant. A katasztrófát senki sem élte túl. A libanoni hatóságok a baleset után azonnal kizárták annak lehetőségét, hogy terrorcselekmény történt volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását