2024. május 14. - Bonifác

"Csodavonat" a MÁV-nál

A MÁV-START Zrt. 2010. február 12-én forgalomba állította az összesen 60 darab FLIRT típusú elővárosi villamos motorvonatból álló flotta utolsó járművét is - közölte a társaság.
2010. február 15. hétfő 14:23 - HírExtra
A svájci vasúti járműgyártó Stadler Rail Group a tervezettnél két hónappal korábban szállította le a hatvanadik FLIRT motorvonatot a MÁV elővárosi motorvonat beszerzése során. A MÁV és a Stadler 2006-ban kötött szerződést 30 darab villamos-motorvonat szállítására és karbantartására. A szerződés lehetőséget biztosított a MÁV-nak további 30 darab FLIRT vonat megrendelésére, amelyre a vasúttársaság 2007 decemberében adott megbízást a Stadlernek.

A szerződésben meghatározott szállítási ütemezés értelmében a hatvanadik motorvonatot a Stadlernek 2010 áprilisáig lett volna ideje átadni, ám a svájci vasúttársaság az utolsó vonatot már 2010. február 11-én leszállította a MÁV csoport részére. A motorvonatok idő előtti forgalomba állítása jelentős költségmegtakarítást jelent a MÁV csoport számára - közölte a társaság.

Az utolsó vonatok közül hét szerelvény kocsiszekrényei már abban az új vasúti járműgyártó üzemben készültek, amelyet a Stadler 2009-ben egy zöldmezős beruházás keretében épített fel Szolnokon.

A FLIRT motorvonatok a hét minden napján a Budapest-Székesfehérvár, Budapest-Dunaújváros, Budapest-Győr, illetve 2009. szeptember 1-jétől a Budapest-Hatvan vasútvonalakon, valamint hétvégenként a Budapest-Szob, Budapest-Eger viszonylatban közlekednek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását