2024. május 19. - Ivó, Milán

Elnököt választ az új OVB

Az új összetételű Országos Választási Bizottság (OVB) alakuló ülésén - várhatóan hétfő délután - választja meg a testület új elnökét a választási eljárásról szóló törvény értelmében.
2010. február 15. hétfő 12:14 - HírExtra
Ha az Országgyűlés hétfői ülésén elfogadja Varga Zoltán önkormányzati miniszternek a testület összetételére vonatkozó személyi javaslatát, az OVB délután már megtartja alakuló ülését.

A törvény szerint a bizottsági tagoknak nyilvános ülésen kell dönteniük arról, kit választanak maguk közül elnöknek és elnökhelyettesnek.

Ha az Országgyűlés nem fogadja el a szakminiszternek az új testület összetételére vonatkozó javaslatát, akkor az OVB a jelenlegi tagokkal folytathatja a munkáját, és a pártdelegáltaknak sem kell elhagyniuk a testületet. Az OVB tagjainak mandátuma a törvény szerint ugyanis az új testület alakuló üléséig szól.

A szakminisztérium délutánra már ki is küldte a meghívót, ez azt jelenti, hogy az OVB mindenképpen ülést tart, akár az eddigi, akár már az új személyi összetételben. A testületnek azért kell mindenképpen összeülnie, mert a jogszabályok szerint három napon belül el kell bírálniuk a jelölőszervezetek nyilvántartásba vételi kérelmeit, legutóbb pedig csütörtökön ült össze a bizottság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását