2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Fővárosi Közgyűlés impotens volt - Idő előtt hazamehettek

A tervezettnél korábban, délelőtt 11 órakor berekesztette rendkívüli ülését a Fővárosi Közgyűlés, így több, már napirendre vett pontról nem is szavaztak a képviselők.
2010. február 15. hétfő 12:38 - HírExtra
Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester határozatképtelenségre hivatkozva zárta be az ülést, ellenzéki képviselők azonban az MTI-nek azt mondták: azért nem tudták folytatni a munkát, mert a két korábbi koalíciós párt, az MSZP és az SZDSZ nem tudott megegyezni személyi kérdésekben, így például a felügyelőbizottsági tagok visszahívása ügyében.
A közgyűlés zárt napirendi pont tárgyalásánál ért véget, így mire az újságírókat újra visszaengedték a díszterembe, a képviselők többsége már távozott.

A közgyűlés így nem tárgyalt a központi szennyvíztisztítóval kapcsolatos előterjesztésről, és nem esett szó a BKV és a kormány közötti finanszírozási szerződésről sem.

Utóbbit azért nem terjesztették a képviselők elé, mert a két korábbi koalíciós párt nem tudta volna garantálni az elfogadáshoz szükséges többséget a Hagyó Miklós (MSZP) képviselő lemondása után kialakult kiegyenlített erőviszonyok mellett. (Az MSZP-nek és az SZDSZ-nek így jelenleg összesen 33 képviselője van az átmenetileg 66 tagú Fővárosi Közgyűlésben.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását