2024. május 17. - Paszkál

Ötmilliárdos fejlesztés az egyetemen

Csaknem ötmilliárd forintos fejlesztésbe kezd a soproni központú Nyugat-Magyarországi Egyetem; a kétéves program egyik célja az intézmény környezettudatos jellegének erősítése.
2010. február 18. csütörtök 14:20 - HírExtra
Faragó Sándor rektor a Molnár Csaba kancelláriaminiszterrel közösen tartott csütörtöki soproni tájékoztatón elmondta: a program részeként 6400 négyzetméteren új épületet adnak át, 1600 négyzetméternyi területet felújítanak, illetve új laboratóriumok épülnek.
Sopronban 2,27 milliárd forintért építenek kutatólabort, Szombathelyen 532 milliót fordítanak ugyanerre a célra, 341 millió forintért családbarát tudományos bemutatóközpont épül, szintén Sopronban, az egyik mosonmagyaróvári épület felújítására 450 milliót fordítanak - sorolta a rektor.

Hozzátette: győri ingatlanuk teljes tetőterének beépítésével, 348 millió forint költséggel hallgatók kutatási lehetőségeinek adnak helyet. Az egyetem és a Berzsenyi Dániel Főiskola két évvel ezelőtti egyesüléséből megmaradt technikai feladatokra - például informatika fejlesztésre - 180 millió forintot kapnak.

Faragó Sándor közlése szerint idén ősszel adhatják át a projekt első részeit.
Molnár Csaba kancelláriaminiszter az eseményen arról beszélt: a kormányzat "korábban soha nem látott összeget", 265 milliárd forintot irányzott elő a 2007 és 2013 közötti időszakra a felsőoktatási intézmények fejlesztésére.

Ebből 55,5 milliárdot vidéki intézmények felújítására szánnak; a 13 pályázó közül legutolsóként a Nyugat-Magyarországi Egyetemen indulhatnak meg ezek a munkálatok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását