2024. május 19. - Ivó, Milán

Kár érte az államot?

Bábolna szocialista polgármesterének közlése szerint két magánszemély tulajdonában van és továbbra is szántóföld az a 240 hektáros terület, amellyel kapcsolatban a Magosz szövetségi igazgatója hűtlen kezelés gyanúját vetette fel pénteken. Horváth Klára kijelentette, a 2007-es földügyletben nem érte kár az államot.
2010. február 19. péntek 14:36 - HírExtra
A városvezető, aki az MSZP országgyűlési képviselője is, az MTI-nek ezt annak kapcsán mondta, hogy Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója pénteken arról beszélt: egy újabb bábolnai földeladási ügyben nyomoz az ügyészség a település polgármestere ellen.

Budai Gyula szerint a 2007-es ügyben hűtlen kezelés gyanúja merül fel a polgármesterrel szemben, ugyanis jelentős vagyonvesztés érte az államot azáltal, hogy a 227 millió forint értékű földterület közel egymilliárd forint értékben került egy gazdasági társasághoz, és kezdeményezték a terület művelési ágból való kivonását és átminősítését ipari parkká.

Horváth Klára az MTI-nek nyilatkozva közölte: a nemzeti földalapkezelő szervezet teljesen jogszerű körülmények között adta el a földterületet két magánszemély gazdálkodónak. Hozzátette: az eladási ár 165 millió forint volt, ehhez képest 227 millió forintért vették meg a földet, tehát az államot nem érte kár.

Elmondta: a terület azóta is szántóföld, azaz nem vonták ki a művelésből, és továbbra is két magánszemély a tulajdonosa. Az tény - folytatta - , hogy szabályozási terv készült, miszerint ipari területté minősítik, ha lesz befektető.

A bábolnai polgármester kitért arra, hogy az eladást követően a nemzeti földalapkezelő ellenőrző bizottsága megvizsgálta az ügyet és teljesen jogszerűnek talált mindent.
"Ehhez az egész ügyhöz nekem annyi közöm van, hogy én vagyok Bábolna polgármestere" - fogalmazott, hangsúlyozva, hogy az ügylet jogi lebonyolításában nem vett részt.

Horváth Klára cáfolta Budai Gyula azon állítását, miszerint ő készítette volna a két magánszemély földvásárlási pályázatát. Megjegyezte: az tény, hogy a szerződés aláírásakor jelen volt.

A polgármester azt is cáfolta, hogy segédkezett volna a válásában Jagarics Ferenc, a Vivax Kft. ügyvezetője. (Budai Gyula szerint ennek a kft.-nek a tulajdonába került a földterület.)

Horváth Klára elmondta azt is: neki nincs tudomása arról, hogy ebben az ügyben is vizsgálódik az ügyészség.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását