2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Kulturális bizottság is meghallgatta Gyarmatit

Az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottság is meghallgatta hétfői ülésén Gyarmati Györgyöt, akit az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának élére jelöltek, de a testület nem szavazott róla. A nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülésén ellenszavazat nélkül támogatta Gyarmati György kinevezését.
2010. február 22. hétfő 15:16 - HírExtra
Pető Iván, a testület szabad demokrata elnöke a meghallgatáson eljárási okokra hivatkozva nem vett részt. Mielőtt elhagyta az ülést azt mondta, furcsának találja, hogy a három pályázó közül már csak az egyetlen hivatalos jelölt kerülhet a bizottság elé.

A testület úgy döntött hogy a meghallgatás után nem tart szavazást.Katona Béla, az Országgyűlés elnöke decemberben írta ki a pályázatot történeti levéltár élére, amely január 25-én zárult le. A régi-új főigazgató április 1-én léphet hivatalba, megbízatása hét évre szól.

Gyarmati György, aki hét éve vezeti a szervezetet, meghallgatásán hangsúlyozta: a történeti levéltár "továbbra is elsődleges feladatának tekinti az egyéni állampolgári információs kárpótlás teljesítését".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását