2024. május 17. - Paszkál

Cser-Palkó és Nyaki legújabb kalandja

Végre egy kis igazi kampányhangulat, amolyan kellemesen aljas csetepaté. Szinte már vártuk. Természetesen a két párt szóvivője, becenevükön Nyaki és Cser-Palkó játszanak kulcsszerepet a történetben.
2010. február 24. szerda 16:56 - Pénzes Dávid
Kezdődött azzal, hogy Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes-szóvivője a Parlament utolsó ülésnapján, hétfőn kérdést intézett a Molnár Csaba kancelláriaminiszterhez. Molnár válasza után a fideszes politikus bejelentette, feljelentést tesz jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt, mondván: a miniszter „durva hazugságokat” fogalmazott meg személyével kapcsolatban, mikor azt állította, hogy jobbikos képviselőként dolgozik a székesfehérvári közgyűlésben.

Ezek után Keller László szocialista honatya is odaszólt Cser-Palkovicsnak, igaz-e, hogy jobbikos-e? A fideszes szóvivő erre így reagált: „az az igaz, hogy te börtönbe kerülsz.”

Na, ez végképp kiverte a biztosítékot a börtön szóra mostanság nem véletlenül túlérzékeny szocialistáknál, és bedobták Nyakó Istvánt. A párt szóvivője természetesen azonnal felszólította Cser-Palkovicsot, hogy „monnyon le!” Sőt, Nyakó 24 órát adott ezen bejelentés megtételére, mert különben…! Mikor megkérdezték, mi lesz, ha mégsem ijed meg Cser-Palkovics, és nem mondd le szerda délutánig, Nyakó azt válaszolta, akkor bizony újra felszólítják erre.

Teljes ciki

A patkányozás
Nyakó István tájékoztatása szerint Cser-Palkovics Andrásnak nem ez az első ilyen esete, tavaly decemberben Székesfehérváron egy zárt ülésen a szélsőjobb szóhasználatára olyan nagyon jellemző "patkányozással" élt, így nevezte a közgyűlés szocialista frakcióvezető-helyettesét.
A komédiába illő egymásnak ugrás persze csak a nagyon cinikus szemmel élők számára jelenti nevetség tárgyát. Mert valójában ez az adok-kapok inkább tragikus. Cser-Palkovics agresszivitása és beszólása egyáltalán nem méltó ahhoz a képhez, amit egy felelősségteljes honatyáról elképzel a választópolgár. Egy ilyen után boldogabb demokráciákban tényleg vissza kellene vonulnia a közélettől. De legalábbis nyilvánosan bocsánatot kérni.

Ám a másik oldalról is érdemes szót ejteni. Sem Molnár Csaba, sem Keller László nem viselkedett honatyához méltón, mikor a Jobbikkal heccelték Cser-Palkót. Akinek persze nem feltétlenül kellett volna felvennie a kesztyűt, hiszen a vak is látja, hogy a tréfás kedvű szocik direkt próbálták kiugrasztani a nyulat a bokorból. Talán a választások okozta izgalom tette idegileg kissé labilissá a Fidesz szóvivőjét, mikor börtönnel fenyegetőzött, vagy egyszerűen csak legbelső vágyait szerette volna világossá tenni Keller számára.

Akárhogy is, Nyakó Istvánnak azon azért el kellett volna gondolkoznia mielőtt megkongatja a demokrácia vészharangját, hogy történtek már ennél cifrább beszólások is a Tisztelt Házban. Arnóth Sándor (Fidesz) például egy laza „lógni fogtok!” felkiáltást eresztett meg egyszer, azóta nincs is mandátuma. Vagy Kuncze Gábor, az értelmiség vezető politikai erejének hamis álcájában tetszelgő SZDSZ ex-elnöke minden értelmiségi varázsát beleadta, amikor a Parlamentben „K..va anyád!” felkiáltással ült vissza helyére. Ő furcsa mód maradt.

Aztán arról is megfeledkezik a kedves Nyaki, hogy ha egy ilyen beszólás miatt egy képviselőnek le kell mondania, akkor mit kellene tennie azoknak, akik BKV, autópálya,MVM vagy MÁV botrányokba keveredtek, esetleg kényszerítés (magyarán zsarolás) miatt az ügyészség szeretne kihallgatni. Természetesen ugyanezt.

De akkor ki maradna a Tisztelt Házban?
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

p-Aga
2010. február 25. 21:14
"De akkor ki maradna a Tisztelt Házban?" Sajnos, senki. Úgy tűnik, hiánycikk van tisztességes, felelősséget érző politikusokból.

Ezek a húgyagyúak nem veszik észre, hogy nemcsak a másikat égetik, hanem hanem az egész politikusi munkát mocskolják be?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását