2024. május 17. - Paszkál

Nincs csődben a Magyar Közút?

Csődközeli helyzet semmilyen formában nem áll fenn a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nél, annak ellenére, hogy a hosszú és kemény tél valóban nehéz finanszírozási helyzetbe hozta a társaságot - közölte a társaság szerdán.
2010. február 24. szerda 11:53 - HírExtra
A cég arra a Népszabadságban szerdán megjelent cikkre reagált, amely szerint saját forrásaiból 2,5 hónapig, tavalyról áthúzódó követelései érvényesítésével pedig legfeljebb május végéig őrizheti meg működőképességét a cég. A lap szerint a cég a tervezett több mint kétszeresét költötte az állami közutak tisztítására, üzemeltetésére és karbantartására januárban, és még nem kötötte meg a működése finanszírozását lehetővé tevő szerződést a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal.

A Magyar Közút közleményében kiemelte: a társaság megbízhatóan, határidőre teljesíti kifizetéseit, és a hónap elején megkezdte a tárgyalásokat a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztériummal, valamint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központtal a kialakult helyzet megoldásáról.

A társaság emlékeztetett: megbízási szerződéseit az elmúlt években sem januárban fogadták el, így ez nincs összefüggésben az újságcikkben szerdán megjelent állításokkal. A cég az Országos Közutak Kezelői Szabályzatban szereplő alapfeladatait az év eddigi részében is teljesítette.

A közlemény szerint a cég finanszírozása a tavalyi maradványpénzek felhasználásával még több hónapig biztosított, ami bőségesen elegendő idő a tárgyalások lefolytatására, a megbízási szerződés aláírására, valamint a források átvételére. A társaság gyakorlatában megszokott, hogy a megbízási szerződés nem az év elején születik meg: ennek egyik oka éppen az, hogy karbantartási és üzemeltetési kiadásai nagymértékben a téli hónapok időjárásától függenek, hiszen ezen múlik nemcsak a télen elvégzendő munka mennyisége, hanem a tavaszi kátyúzás költsége is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását