2024. május 19. - Ivó, Milán

Orbán véget vetne a gyenge kormányok idejének

Orbán Viktor szerint Magyarországnak is véget kell vetnie a gyenge kormányok korszakának; a Fidesz elnöke így összegezte a Duna-csúcson folytatott megbeszéléseit a Facebook internetes közösségi oldalra feltöltött videójában csütörtökön.
2010. február 25. csütörtök 20:43 - HírExtra
Orbán Viktor azt mondta: Magyarországnak is véget kell vetnie a gyenge kormányok korszakának, csak egy erős magyar kormány lesz képes Közép-Európában is helyreállítani az ország tekintélyét.

Az ország majd így kellő súllyal vehet részt egy olyan új gazdasági térség felépítésében, amely tartogat gazdasági lehetőségeket, ahol "az erős magyar gazdaság sokat tehet azért, hogy egész Közép-Európa Nyugat-Európa méltó gazdasági és kereskedelmi partnerévé váljon" - fogalmazott.

A Fidesz elnöke a videóban összegezte, hogy 48 óra alatt 5 közép-európai miniszterelnökkel találkozott és minden megbeszélésnek az állt a középpontjában, hogy miképpen lehetne sikeressé tenni a közép-európai országokat.

"A siker titka az, hogy képesek leszünk-e közösen felépíteni egy közép-európia gazdasági térséget" - szögezi le. Szerinte az érintett országok számára bővülő piacokat, új kereskedelmi lehetőséget, új munkahelyeket csak egy erős közép-európai gazdasági térségtől lehet remélni.

Orbán Viktor úgy vélekedik, hogy az uniós tagság nem helyettesíti, nem váltja ki a kelet-közép-európai országok gazdasági együttműködését, és ahhoz, hogy Magyarország megtalálja a számítását egy ilyen térségen belül is, erőssé kell válnia, mert "csak az erősek bíznak egymásban".

A Fidesz elnöke a videón egy parlamenti irodában áll, mögötte a háttérben a magyar és az uniós zászló látható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását