2024. május 5. - Györgyi

Sikeres az első nagy Botticelli-tárlat

Német nyelvterületen az első nagy Botticelli-kiállításnak ad otthont a frankfurti Städel Múzeum, ahol eddig már több mint 330 ezren tekintették meg az alkotásokat.
2010. február 25. csütörtök 15:11 - HírExtra
A november óta nyitva tartó tárlat a frankfurti kiállítóhely kétszáz éves történelmének eddigi legsikeresebb kiállítása. A Botticellitől és műhelyéből származó negyven festmény mellett további negyven, a firenzei festő kortársai által készített alkotást is bemutatnak vörös falak előtt a Städel Múzeum két emeletén.

Max Holbein, a múzeum igazgatója elmondta: Sandro Botticelli (1445-1510) halálának 500. évfordulója évében világossá válik, hogy olyan szép, ugyanakkor visszafogott női ikonokat alkotott, melyekkel máig befolyásolja még a reklámipart is. Holbein szerint Botticelli szépségideáljának ma Kate Moss modell és Uma Thurman színésznő felel meg leginkább.
A vasárnap záruló kiállítás hatalmas sikerét jelzi, hogy minden nap hosszú - ahogy a frankfurtiak nevezik - "Botti-sor" alakul ki, amely a bejárattól a múzeumot körülölelve egészen a közeli utcáig nyúlik. Az akár négy órán át is tartó várakozás kellemetlenségeinek csökkentése érdekében a szervezők szőlőcukrot, meleg teát osztanak a sorban állóknak. A téli hideg enyhítésére még hősugárzókat is bevetettek.

Az utolsó napokban meghosszabbított nyitva tartással áll az intézmény az olasz reneszánsz szerelmeseinek rendelkezésére: pénteken és szombaton éjfélig lesznek látogathatóak a termek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását