2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egymilliárdból modernizálják Vác központját

A korábban megszépült főtérhez kapcsolódóan több utcát és épületet is felújítanak 2011 augusztusáig Vácon csaknem 700 millió forintos uniós támogatással - közölte a beruházás projektmenedzsere az MTI-vel.
2010. február 26. péntek 14:54 - HírExtra
Imre Zsolt a támogatási szerződés pénteki aláírása után elmondta, hogy az összességében 978 milliós beruházással a főtér nyugati oldalán az Eszterházy utca teljes egészében, míg a Katona Lajos utca és a Liszt Ferenc sétány részben újul meg. Ezen a szakaszon modernizálják a Fürdő utcai két, önkormányzati tulajdonú vendéglátóhelyet is. A főtér keleti oldalán a Széchenyi és a Görgey utca egy-egy részének, illetve néhány kapcsolódó útszakasznak a megszépítésére futja a pénzből - folytatta a projektmenedzser.

A főutca-főtér projektben érintett területeken kicserélik a közműveket, az utcák hangulatához illő burkolatot raknak le. A közvilágítást hangulatos kandeláberek, valamint a házfalakra szerelt falikarok adják majd - tette hozzá Imre Zsolt. - Az átépítéskor kivágott fákat, cserjéket újakkal pótolják, és modern padokat, szeméttárolókat, hirdetőoszlopokat, kőposztamenseket is kihelyeznek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását