2024. június 2. - Kármen, Anita

Riadókészültségben Portugália és Spanyolország

Riadókészültségben várta szombat délelőtt mind Portugália, mind pedig Spanyolország annak a viharnak a közeledtét, amely az Atlanti-óceán fölött alakult ki, és amely a számítások szerint akár 160 km/h sebességű széllökésekkel is járhat.
2010. február 27. szombat 12:12 - HírExtra
 Később több francia megyét is sújthat a szélvihar. 120 km/órás széllökések már pénteken is érték a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteket, különösen La Palmát, a Nagy Kanárit és Tenerifét, de számottevő károkat nem okoztak.

Az Atlanti-óceánban, Madeirától nyugatra létrejött vihar végigsöpört a portugál szigeten, amelyen egy héttel korábban már 42 ember életét követelték az időjárási viszontagságok. Reggelre a szél lecsillapodott, és kisebb késésektől eltekintve a repülőtéri forgalom is rendesen működött.

Portugália kontinentális részén narancsszínű riasztás van érvényben, és a polgári védelem attól tart, hogy árvizek lesznek a nagy folyók medencéjében. A hatalmas erejű széllökéseket az északi országfélre várják.

Spanyolország északnyugati partvidékén, Galíciában a délután közepére számolnak a nagy széllökésekkel. Asztúria, Cantabria, Baszkföld, illetve Castilla és Leon térségének északi része vörös (azaz maximális) riasztás alatt áll, az ország nagy része pedig narancsszínű alatt. A hatóságok óvják a lakosságot az autós közlekedéstől, továbbá a tenger melletti, vagy hegyi sétáktól.

Franciaország 66 megyéjében rendeltek el narancsszínű riasztást szombat estétől vasárnap estig a szokatlan hevességűnek ígérkező vihar miatt. A hatóságok itt is lebeszélni igyekeztek a lakosságot otthonaik elhagyásáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását