2024. június 2. - Kármen, Anita

Ismét árad az Ipoly

Áradás indult meg az Ipoly magyarországi szakaszán, és újabb árhullám alakult ki a Zagyva folyón is - közölte a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vasárnap az MTI-vel.
2010. február 28. vasárnap 13:10 - HírExtra
Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el az Ipoly teljes árvízvédelmi szakaszára, mert a péntek éjszakai intenzív esőzés hatására a szlovákiai patakokon megkezdődött áradás után az Ipoly magyar szakaszán is áradás indult meg.

Az igazgatóság tájékoztatása szerint a folyó Ipolytölgyesnél és Balassagyarmatnál jelenleg is árad, Ipolytarnóc és Nógrádszakál között pedig a lassú apadás a jellemző.

A Zagyván is újabb árhullám alakult ki, a folyó éjszaka Pásztónál majd Apcnál tetőzött, Hatvan-alsónál és Szentlőrinckátánál jelenleg is árad.A Zagyva teljes szakaszán fenntartják az elsőfokozatú készültséget, Szentlőrinckátánál pedig másodfokúra növelték.

A vízügyi igazgatóság közölte azt is: tovább nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága az Észak-Duna-völgyi belvízrendszer területén. Bugyi, Dömsöd és Apaj térségében az elöntött terület már eléri a 2.650 hektárt.

A veszélyeztetett területek mentesítése, illetve a belvíz befogadási feltételeinek javítása érdekében tovább csökkentik a Ráckevei (Soroksári)-Duna vízszintjét.

Az igazgatóság munkatársai fokozott figyelemmel felügyelik a területet, a műtárgyaknál összetorlódott nagymennyiségű uszadékot folyamatosan távolítják el kézi és gépi erővel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását