2024. május 19. - Ivó, Milán

BÉT: esett a forgalom

Februárban csökkent a Budapesti Értéktőzsde forgalma, kétszeres árfolyamértéken számolva 743 milliárd forint értékben születtek üzletek a részvénypiacon.
2010. március 1. hétfő 18:50 - HírExtra
Ez 19,6 százalékkal alacsonyabb a januári 924 milliárd forintos forgalomnál - derül ki a BÉT hétfőn közölt havi statisztikájából, amely a brókercégek jelentésein alapul. Tavaly februárhoz képest 28 százalékos bővülést mutat a forgalom, 2009 februárjában 582 milliárd forintot tett ki a részvénypiaci adásvétel. Az év eleje óta február végéig 1.666 milliárd forintot ért el a részvénypiaci forgalom, szemben a 2009. azonos időszaki 1.147 milliárd forinttal.

A részvények forgalma a teljes azonnali piaci forgalom 96,5 százalékát adta februárban. Az azonnali összforgalom - amely magában foglalja a befektetési és kárpótlási jegyek, a certifikátok, az állampapírok, a vállalati kötvények és a jelzáloglevelek forgalmát is - 770 milliárd forintot ért el, az előző hónaphoz képest 18 százalékkal csökkent.

Az idén februárban gyengültek a részvényárak, a tőzsde hivatalos részvényindexe, a BUX a hónap utolsó kereskedési napján 21.268 ponton állt, 563 ponttal, 2,6 százalékkal alacsonyabban a januári záró értékénél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását