2024. május 18. - Erik, Alexandra

Alaptőkéjének pótlását kéri az MTV kuratoriuma

Levélben fordult az Országgyűlés elnökéhez a Magyar Televízió Közalapítvány Kuratóriuma; a testület az MTV alaptőkéjének pótlását kezdeményezi a vagyonvesztés megelőzése, valamint a fizetésképtelenség elkerülése érdekében - tájékoztatta Balogh László, a kuratórium elnökhelyettese pénteken az MTI-t.
2010. március 5. péntek 18:50 - HírExtra
Az MTI-hez is eljuttatott levélben arról tájékoztatják Katona Bélát, hogy a pénteki ülésen a cég felügyelő bizottságának és könyvvizsgálójának javaslatára tárgyalták az MTV Zrt. gazdasági-pénzügyi helyzetét. A bizottság és a könyvvizsgáló egybehangzó véleménye szerint a költségvetési megszorítás miatt kialakult helyzetben a belátható jövőben az MTV Zrt. jelentős vagyonvesztése várható - írták az Országgyűlés elnökének.

A levélben kitérnek arra, hogy a kuratóriumnak nem áll módjában a helyzet orvoslása "mivel a gazdasági társaságokról szóló törvényben meghatározott lehetőségek jelen esetben nem alkalmazhatók", ezért - hivatkozva a Katona Bélához február 24-én intézett levelükben foglaltakra és annak mellékleteire - ismételten kezdeményezik az alaptőke pótlását a vagyonvesztés megelőzése, valamint a fizetésképtelenség elkerülése érdekében.

Balogh László, a kuratórium elnökségének KDNP által delegált tagja az MTI-nek azt mondta, hogy a döntést a teljes nagykuratórium hozta meg és csupán egyetlen tag tartózkodott. Hozzátette, hogy a levelet az ő aláírásával juttatták el Katona Bélához, ugyanis a kuratórium elnökségét vezető, a szocialisták által delegált Czeglédi Lászlónak az ülés végeztével távoznia kellett, s ők csak később végeztek az adminisztrációval.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását