2024. május 11. - Ferenc

Az Avatar bukása várható

A legjobb film a Bombák földjén lesz – vélekedett Roger Ebert Pulitzer-díjas filmkritikus, aki szerint soha nem volt még ennyire könnyű megjósolni, ki nyeri az Oscar-díjakat.
2010. március 7. vasárnap 18:11 - HírExtra
Ebert szerint tehát James Cameron fantasztikus látványelemekkel teli filmje alul marad volt neje, Kathryn Bigelow iraki háborúban játszódó mozijával szemben. – A legjobb film kategóriában szoros a verseny. Az Egek Ura remek, de a rekordbevételeket produkáló Avatar könnyen felülmúlhatja, mégis úgy vélem, a Bombák földjén lesz a befutó! Kathryn Bigelow-t tartom a legesélyesebbnek a legjobb rendező díjára is! – magyarázta a kritikus.

Bigelow lehet egyébként az első nő, aki rendezői Oscart kap, és bár exférje állítja: örül a sikereinek, minden bizonnyal bántja hiúságát, hogy éppen Kathryn győzheti le.

A legjobb film kategória tíz jelöltje között egyébként valóban számos figyelemreméltó alkotás van. Ebert meg van róla győződve, hogy a legjobb férfi főszereplő díjáért folytatott harcból Jeff Bridges kerül ki győztesen, a Crazy Heart című drámában nyújtott alakításáért. Amennyiben jóslata beigazolódik, George Clooney, Colin Firth, Morgan Freeman és Jeremy Renner is üres kézzel távozik a nagyszabású, vasárnapi átadóról.

A legjobb női főszerepért induló hölgyek között Meryl Streep és Sandra Bullock között dől el igazán a verseny, ám a kritikus szerint nem kérdéses, hogy utóbbi nyer.

– Sandra elképesztően jó alakítást nyújtott a The Bind Side-ban, szerintem ő fogja kapni a díjat! – mondta Ebert, aki dicsérte Streep, Helen Mirren és a két feltörekvő fiatal, Carey Mulligan és Gabourney Sidibe játékát is. Sidibe egyébként, a szintén a legjobb film kategóriában jelölt Precious című drámában tűnt fel. Súlyával, sziporkázó humorával és kiemelkedő tehetségével lenyűgözött mindenkit. A film rendezője, Lee Daniels éppen azért döntött a könyv adaptálása mellett, mert úgy érezte: végre esélyt adhat egy fekete bőrű túlsúlyos színésznőnek. Ebert szerint egyébként a Precious-ben nyújtott alakításáért Mo’Nique viheti haza a legjobb női mellékszereplő díját, míg a legjobb férfi mellékszerepet a Quentin Tarantino rendezte, Becstelen brigantyk szereplőjének Christoph Waltznak adná.

A díjkiosztó gála magyar idő szerint hétfő hajnali 2-kor kezdődik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását