2024. május 13. - Szervác, Imola

Varga Mihály: van az ígérgető MSZP és a "hergelő" Jobbik

Az egyik oldalon az ígérgető MSZP, a másikon a "hergelő" Jobbik van, és nagyon könnyű az embernek utat téveszteni, mert már nem a probléma a fontos, hanem a megoldás - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke a párt nagygyűlésén kedden Salgótarjánban azzal kapcsolatban, hogy az előrejelzések szerint három párt lesz, amelyik biztosan bejut a parlamentbe.
2010. március 16. kedd 21:02 - HírExtra
Varga Mihály, az Orbán-kormány pénzügyminisztere először az MSZP-ről beszélt, mondván, "ha körülnézünk az országban, akkor azt látjuk, amit az MSZP programként megvalósított (...), hogy az ország hova is csúszott vissza".

A politikus a Himnusszal kezdődő és a Szózattal záruló rendezvényen jellemzőnek nevezte, hogy "nyolc év MSZP-kormányzás után ott tartunk, hogy fogalmunk sincs, mikor lehet ebben az országban euróval fizetni".

Mint a csaknem 600 résztvevő előtt mondta, Medgyessy Péterrel, Gyurcsány Ferenccel, Bajnai Gordonnal oda juttatták az országot, hogy ma azt kell keresni, "merre is induljunk el, milyen problémával kezdjük legelőször".

Bírálta azt is, hogy az a Gyurcsány Ferenc, "aki tönkretette az országot", nem tűnt el a süllyesztőben, hanem az MSZP országos listájának negyedik helyén lehet. Nem tudni - tette hozzá - egyáltalán ki az MSZP mai vezetője, "igazmondó Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, vagy a túlmozgásos Gyurcsány Ferenc".

Hagyó Miklóst is megemlítette Varga Mihály, mint mondta, nem biztos abban, hogy a mentelmi jogot - ilyen emberek miatt - a mai formájában fenn kell tartani, mert az köztörvényes bűncselekményekre nem vonatkozhat.

A "hergelő" Jobbikról a Fidesz alelnöke úgy fogalmazott: "A mi támogatóink körében is elég sokan vannak, akik azt mondják, hogy tulajdonképpen nincs is ezekkel semmi baj (...), hát egy kicsit hangosak, meg néha Molotov-koktél van náluk, meg egy-két helyi vezetőről már kiderült, hogy nem egészen ártatlan bizonyos dolgokban, de egyébként ott van a helyük a parlamentben".

Amit ma a Jobbik csinál, az klasszikus esete a tűzzel való játéknak - jelentette ki Varga Mihály, hangsúlyozva: nem az a megoldás, hogy felfegyverkezünk, ha úgy érezzük, hogy nincs közbiztonság, és hogy akinek pénze van rá, félkatonai egységet szervez. Az emberek jogos indulatát nem lehet erőszakká "transzformálni" - mondta -, nem lehet senkit fenyegetni, és igaz, hogy ma "védekezésre képtelen állapotban vagyunk, de ez nem Magyar Gárda kérdése".

A Fidesz megoldásai között említette az alelnök a hazai ipar, a hazai kis- és középvállalkozások támogatását, hozzátéve, hogy a bűnözést is csökkenteni fogja a munkahelyteremtés. Kitért rá, hogy a magyar vállalkozások itthon a közbeszerzési eljárások 30-35 százalékát nyerik el, Ausztriában ez az arány 90 százalékos.

Közölte: rendet kell teremteni az iskolákban is, értékké kell tenni a gyereknevelést, értékállóvá tenni a nyugdíjat, meg kell erősíteni a rendőrséget, és ha a jogszabályoknak nincs visszatartó erejük, módosítani kell őket. A Fidesz céljának nevezte azt is, hogy visszaadják az emberek önbizalmát.

Varga Mihály a művelődési központ színháztermében tartott nagygyűlés előtt egy cukrászdában járt Salgótarjánban, ahol az érkező vendégek megtorpantak őt és a fotósokat látva, és bár bementek, megszólítani nem merték a politikust. A rendezvény előtt levetítették A mi éveink, 2002-2010 számokban című filmet, és mielőtt a volt pénzügyminiszter a színpadra lépett, Balogh Gábor világbajnok öttusázó buzdította a közönséget arra, hogy menjenek el szavazni áprilisban, azt kívánva minden magyar embernek, hogy újra sikeresek legyenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását