2024. május 17. - Paszkál

Tíz "tisztán" MDF-es jelölt indulhat Budapesten

A fővárosi választási bizottság hétfői döntése értelmében az MDF-es Király Zoltán és Slosár Gábor is indulhat egyéni képviselőjelöltként az országgyűlési választásokon - mondta Kajdi József, az MDF szakpolitikai kabinetvezetője hétfő este az MTI-nek.
2010. március 23. kedd 06:30 - HírExtra
Kajdi József, aki részt vett a bizottság hétfő esti ülésén, az MTI-nek elmondta: az MDF megfellebbezte Király Zoltán és Slosár Gábor nyilvántartásba vételének elutasítását a fővárosi választási bizottságnál. A fellebbezésnek a hétfő esti ülésen helyt adtak - közölte.

A fővárosi választási bizottság tehát megállapította, bőven meghaladta mind a két képviselőjelöltnél a szükséges ajánlószelvények mennyisége a törvényben előírtakat - tette hozzá.

Közölte, hogy jogerőre három nap múlva emelkedik a döntés. A két egyéni képviselőjelölt tisztán MDF-es színekben indul a fővárosban.

Kajdi József elmondta azt is: Pusztai Erzsébet, Csapody Miklós, valamint Győri Dénes fővárosi MDF-es képviselőjelölt nyilvántartásba vétele ellen fellebbezéssel éltek, azonban ezeket a fellebbezéseket a fővárosi választási bizottság elutasította.

Kajdi József korábban abban az ügyben nyilatkozott az MTI-nek, hogy visszalépett az MDF országos listájának harmadik helyéről. Mint mondta, döntését nem politikai okból hozta meg. Az MTI kérdésére közölte: arról, hogy ki kapja meg helyét az országos listán az MDF elnöksége dönt.

Az MDF országos listáját kedden hozzák nyilvánosságra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását