2024. május 13. - Szervác, Imola

A Fidesz tiltakozik

Elfogadhatatlannak tartja a Fidesz, hogy a választások előtt két héttel újabb gázáremelésre készül a kormány. Az ellenzéki párt szerint a fogyasztók egy jelentős része összességében akár 20-30 százalékos áremelésre is számíthat.
2010. március 25. csütörtök 11:31 - HírExtra
Az MTI szerdán írt arról, hogy információi szerint áprilistól átlagosan 10 százalékkal drágább lesz a gáz.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: elfogadhatatlan a gázáremelés egy olyan országban, ahol már az emelést megelőzően is több millió ember a fizetésének körülbelül 70-80 százalékát kénytelen a közüzemi díjak kifizetésére fordítani.

Hangsúlyozta, hogy azok, akik részesültek gázártámogatásban, 10 százaléknál jóval nagyobb mértékű, további 7-20 százalék közötti gázáremelésre számíthatnak, vagyis összességében akár 20-30 százalékos is lehet az áremelkedés a fogyasztók egy jelentős részénél.

A távhő áfájának csökkentéséről szólva a helyettes szóvivő azt mondta: miközben a szocialisták a közelmúltban ezzel kampányoltak, már lehet, hogy tudták, hogy a mostani intézkedéseikkel egyébként jóval nagyobb összeget vesznek el az emberektől, mint amit az áfacsökkentéssel náluk hagytak. Tipikusan egy szocialista trükkről volt szó - értékelte.

Cser-Palkovics András közölte, ha a Fidesz megnyeri a választást, a nemzeti ügyek kormányának az első perctől kezdve az lesz az egyik fő célkitűzése, hogy fokozatosan elérje: a fizetések minél kisebb része menjen csak a rezsi kifizetésére.

Az MTI szerdai információi arról szóltak: a gázár emelésével párhuzamosan a kormány bejelenti azt is, hogy a legszegényebbeknek nem szűnik meg a hónap végén a gáz- és távhő-támogatási rendszer, hanem azt június végéig meghosszabbítják.

Cser-Palkovics András erre reagálva azt mondta: ez is egy tipikus szocialista trükk, hiszen az, hogy a rendszert egy-két hónappal meghosszabbítják, nem jelenti azt, hogy a megszűnésről szóló döntést visszavonták volna. "Azaz a szocialista kormány egyértelműen döntött a gázár-támogatási rendszer lerombolásáról" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy egy Fidesz-kormány esetén ősszel, a következő fűtési szezon kezdetén lesz-e valamilyen kompenzációs rendszer, a fideszes politikus megerősítette: az első perctől arra törekednek majd, hogy az embereknek a fizetésük minél kisebb részét kelljen rezsire fordítaniuk. Hozzáfűzte: hogy pontosan milyen módon és milyen ütemezéssel tudják majd ezt elérni, ahhoz szükség van a gazdasági tényfeltárásra.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását