2024. május 12. - Pongrác

OVB: Orbán jogsértő módon kampányolt

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtök esti határozata szerint jogsértő volt, hogy Orbán Viktor Fidesz-elnök egy zuglói zeneiskolában kampányolt kedden.
2010. március 25. csütörtök 21:20 - HírExtra
Szigetvári Viktor, az MSZP kampányfőnöke azért fordult kifogással az OVB-hez, mert álláspontja szerint Orbán Viktor március 23-án a zuglói Szent István Király Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában való megjelenésével és beszédével megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét.

A beadványozó szerint Orbán Viktor szavazásra buzdította a diákokat és a tanárokat, továbbá népszerűsítette jelölő szervezetét (pártját).

Arra mutatott rá, hogy a közoktatásról szóló törvény szerint a "nevelési-oktatási intézmény helyiségeiben, területén párt, politikai célú mozgalom vagy párthoz kötődő szervezet nem működhet (...) párt vagy párthoz kötődő szervezettel kapcsolatba hozható politikai célú tevékenység nem folytatható".

Közölte, a híradásokból egyértelműen megállapítható, hogy Orbán Viktor a zeneiskolát mint a Fidesz elnöke látogatta meg és ott politikai, választási célú tevékenységet folytatott.
Álláspontja szerint az említett kampány nem egyeztethető össze a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményével.

Az OVB tagjai arról folytattak vitát, megállapítható-e, hogy Orbán Viktor diákok előtt kampányolt, vagy sem. Végül a rendezvényről írt tudósítások alapján azt látták bizonyítottnak, hogy Orbán Viktor a tanulók előtt beszélt.

Az OVB határozatában megállapította a jogszabálysértést és a Fidesz elnökét a további jogsértéstől eltiltotta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását