2024. május 11. - Ferenc

Kampány az autópályán

Kampány kezdődik az M6-os autópályán a Bátaszék és Véménd között épült négy, összesen három kilométer hosszú gyorsforgalmi alagút biztonságos használatáért.
2010. március 29. hétfő 14:53 - HírExtra
Szemeti Gábor, a Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. képviselője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Szekszárd és Pécs közötti 81 kilométeres autópálya-szakasz részeként épült négy alagút biztonságos használatához minden technikai és személyzeti feltétel adott, és szerdán átadják a teljes utat az autósoknak.

Az alagutakban biztonsági, tűzoltó- és segélykérő-berendezéseket építettek ki, a közlekedést kamerarendszer figyeli - közölte Szemeti Gábor.

Ismertetése szerint a Bátaszék és Véménd közötti leghosszabb alagút 1331 méter, ezen kívül egy 865, egy 418 és egy 399 méteres is épült. A 2x2 sávos, leállósáv nélküli szakaszokon 24 órán át működő zárt láncú kamerarendszerrel figyelik a közlekedést, 50 méterenként nyomógombos segélykérő- és tűzoltókészüléket, 150 méterenként segélykérőfülkét helyeznek el, és a két hosszabb alagútban 300 méterenként vészátjárót is kialakítottak.

Minden alagút elején van üzemei átjáró, és ha baleset történik, a forgalmat át tudják terelni a másik sávba. Az útburkolatba hő- és sebességmérőt, forgalomszámláló-berendezést is építettek, míg az alagutakban a 100 méterenkénti tűzcsap mellett füst- és tűzjelző-, valamint hangosítóberendezéseket is kiépítettek. Az alagútban 90 km/órás sebességkorlátozást és 4,5 méteres magasságkorlátozás vezetnek be.
Az új utópálya közelében épült egy tűzoltólaktanya, és két rendőri alosztályt is létrehoznak.

Oberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési főosztályvezetője elmondta: szerdán összesen 144 km hosszú autópályát adnak át, és legkésőbb este 8 órára teljes terjedelmében használhatják az autósok.

Az útszakaszokon egyelőre nem lesz fix sebességmérő készülék.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását