2024. május 14. - Bonifác

Rendszerszintű módosítás jövőre?

Varga Mihály szerint lehetnek olyan kisebb adótételek, amelyek esetében már idén is lehet változtatni, rendszerszintű módosításra azonban csak jövőre van lehetőség az adórendszerben.
2010. március 30. kedd 15:12 - HírExtra
A Fidesz alelnöke pártja keddi elnökségi ülése után tartott tájékoztatóján kérdésre kijelentette, az irány világos: a Fidesz adócsökkentésben gondolkodik, ez teremt majd ugyanis lehetőséget arra, hogy több munkahely legyen. Az ütemezésére pontos választ azonban csak akkor lehet adni, ha megtörténik az átadás-átvétel, és kiderülnek esetleg olyan tételek, amelyeket korábban nem ismertek - hangsúlyozta.

Tekintettel a munkanélküliek magas számára, már idén hozni kell olyan lépéseket, amelyek a munkahelyteremtés érdekében születnek: nemcsak gazdaságfejlesztési intézkedéseket kell hozni, nemcsak a bürokráciát kell csökkenteni, hanem módosítani kell az adótételeken is - mondta Varga Mihály, aki rendszerszintű változásra azonban csak jövőre lát esélyt.

Kiemelte, nem követhetik el azt a hibát, mint amit a jelenlegi kormány tett, hogy két-három hetente volt egy adótörvény-módosítás a parlament előtt.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn a Magyar Televízióban közölte: a Fidesz arra készül, hogy ha kormányra kerül, akkor még idén adót csökkent, az pedig "kellemetlen meglepetésként" érné, ha ezt nem tudná megtenni.

Hasonlóan Varga Mihályhoz, Navracsics Tibor is hangsúlyozta ezzel kapcsolatban: kérdés, milyen állapotban lesz az átadás-átvétel után a költségvetés.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását