2024. május 18. - Erik, Alexandra

Egyre több cég kerül felszámolás alá

Idén az első negyedévben 3.947 cég ellen indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, így a "bedőlt" cégek száma 2009 azonos időszakához képest 3,3 százalékkal emelkedett, ez ugyanakkor jelentősen elmarad az egy évvel korábbi 31,8 százalékos emelkedéstől - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
2010. április 7. szerda 18:45 - HírExtra
Az Opten adatai szerint 2010 január-márciusban 3.473 cég bezárásáról döntöttek a tulajdonosok, szemben a tavaly első negyedévi 3.254-gyel. A növekedés üteme 6,7 százalékos volt az egy évvel korábbi 24,2 százalék után.

Márciusban az előző év hasonló időszakához képest emelkedett a felszámolási eljárás alá vont vállalkozások száma: 1.356 esetben indítottak eljárást a hitelezők, szemben az egy évvel korábbi 1.342-vel, így a növekedés üteme valamivel meghaladja az 1 százalékot. Februárhoz képest is több lett a felszámolás: a második hónapban 1.253 cég ellen indult ilyen eljárás.

Az idei év harmadik hónapjában 1.213 vállalkozás szűnt meg végelszámolással, ez 170-nel több, mint egy évvel korábban, de 161-gyel kevesebb, mint egy hónappal korábban.

Az idei első negyedévet vizsgálva Nyugat-Magyarországon már hónapok óta csökken, a központi régióban és Kelet-Magyarországon viszont még mindig nő a felszámolás alá került cégek száma.

A végelszámolásoknál már nincsenek ilyen nagy különbségek a régiók között: többségükben kevesebb céget zártak be az egy évvel korábbihoz képest, a legnagyobb csökkenést az Észak-Alföld régió mutatta 32 százalékkal.

A cégalapítások száma ezzel szemben csökkent: az első három hónapban az egy évvel korábbinál 11,7 százalékkal - azaz 1.522-vel - kevesebb, összesen 11.522 új vállalkozást jegyeztek be. Márciusban 3.825 új céget jegyeztek be, ami elmarad mind az egy hónappal, mind pedig az egy évvel korábbitól - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását