2024. május 16. - Mózes, Botond

Közös ellenőrzés a magyar-román határszakaszon

A Magyarországot és Romániát összekötő nemzetközi főutak Hajdú-bihari és a szomszédos ország bihari szakaszán sem történt baleset azon a két napon, amikor a társszervek közös ellenőrzést hajtottak végre - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője szerdán Debrecenben.
2010. április 7. szerda 12:54 - HírExtra
Bacsó Attila rendőr őrnagy ismertetése szerint az április 1-én és 6-án a Bihor Megyei Rendőr-főfelügyelőséggel közösen végzett ellenőrzés a 4-es, a 42-es és a 48-as magyarországi főútra, illetve az ezekhez kapcsolódó romániai utakra terjed ki.

Az említett utakon a két nap során - reggel hat és délután négy óra között - egyetlen baleset sem történt, noha húsvétkor - amikor tömegesen térnek haza Nyugat-Európában dolgozó, főként román vendégmunkások - itt rendszeresek a közúti szerencsétlenségek - mondta Bacsó Attila a sajtótájékoztatón.

A magyar részről négy kapitányság 154 rendőrrel vett részt az akcióban, míg más szervek - például a vám- és pénzügyőrség és a polgárőrség - további 44 emberrel segítették a munkát.

A rendőr őrnagy szólt arról is, hogy "ébresztőszolgálatot" is tartottak: április 2-án és 3-án hajnalban minden autóst és kamionost megállítottak, ellenőriztek, kávéval vagy teával kínáltak meg. Vélhetően ezzel is hozzájárultak balesetek megelőzéséhez - mondta. Tapasztalataik szerint ugyanis a sokszor több ezer kilométert egyhuzamban levezető, emiatt elbóbiskoló sofőrök az ünnepek idején sok tragédiát okoznak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását