2024. május 19. - Ivó, Milán

"Mádly csak ígért, nem fenyegetett"

A Fidesz fóti szervezetének elnöke nem lát okot arra, hogy elhatárolódjanak a város polgármesterétől, aki állítólag megfenyegette a helyi közszolgáltató kft. vezetőjét. Cselőtei Erzsébet közlése szerint Mádly Zsolt (Fidesz-KDNP) "nem fenyegetett, hanem ígért".
2010. április 9. péntek 18:11 - HírExtra
"Nem kívánunk elhatárolódni Mádly Zsolttól, mert erre ez alkalommal semmi okunk nincs" - közölte a fóti Fidesz-szervezet elnöke abban a pénteki levélben, amelyet az MTI által előző nap, szintén írásban feltett kérdésekre válaszul küldött szervezete, illetve a helyi képviselő-testület polgári munkacsoportja, valamint Bartos Sándor (Fidesz-KDNP) általános alpolgármester nevében.

A levélváltás előzménye, hogy a Népszabadság - két cikkében is - arról írt: Fót polgármestere múlt pénteken irodájába kérette, majd állítólag megfenyegette Simó Attilát, a helyi közszolgáltató kft. vezetőjét. Az ügyvezető állítása és a beszélgetésről készült, a napilap birtokába került hangfelvétel szerint Mádly Zsolt azt mondta Simó Attilának: "adja be önként a lemondását, vagy április 11-e után a Zuschlag sorsára fog kerülni".

A polgármester a lap csütörtöki közlése szerint hozzátette: április 11-e után a gazdasági rendőrség másképp fog viszonyulni az ügyekhez és Simóból Zuschlag Jánoshoz hasonlóan "börtöntöltelék" lehet. A cégvezető kérdésére Mádly Zsolt azt felelte: "ez nem fenyegetés, ez az utolsó lehetősége Önnek".

A város vezetője állítólag úgy fogalmazott: "Meg fogjuk vizsgálni, kilenc-tízmilliós olyan számlák vannak, amelyek mögött nincs teljesítés. Úgyhogy most fontolja meg, hogy feláll önként vagy börtönbe megy".

Miután az erről szóló cikkek megjelentek, az MSZP szóvivője Mádly Zsoltot a közéletből való távozásra, a fóti képviselő-testületet pedig a polgármestertől való elhatárolódásra szólította fel.
Az MTI e-mailben kereste meg a polgármestert és a képviselő-testületet, de csütörtök estig csak Mádly Zsolttól érkezett válasz. Arra a kérdésre azonban a polgármester nem válaszolt, hogy valóban megfenyegette-e Simót, és nem tért ki arra sem, az MSZP felszólításának eleget téve visszavonul-e a közéletből.
Simó Attila csütörtökön az MTI-nek megerősítette a fenyegetés tényét és a magnófelvétel létezését. Közölte, hogy Mádly szó szerint azt mondta neki, ami a Népszabadság cikkeiben megjelent, s hozzátette: perelni készül.
Móczár Béla, a körzet MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje egy MTI-nek küldött levélben tiltakozását fejezte ki a Fóton történtek miatt. Úgy fogalmazott: a polgármester sorozatos törvénytelenségeket követ el, emiatt a városban megszűnt a demokrácia.
A Fidesz fóti szervezetének elnöke által az MTI-hez pénteken elküldött e-mail aláírói elöljáróban leszögezték: egyikük sem volt jelen az ügyvezetővel folytatott megbeszélésen, csak más forrásból értesülhettek az ott történtekről. Szerintük érdekes lehet, hogy Simó Attila közölte-e, hangfelvételt készít, vagy ismét a zsebébe tette a magnót, ahogy az az útpályázattal kapcsolatos, elhíresült felvétel esetében is történt.
"Nem vall egyenes jellemre, ha valaki nem vállalja nyíltan, hogy rögzít egy beszélgetést"- írta Cselőtei Erzsébet.
Közlése szerint hozzájuk csupán egyetlen információ jutott el a "fenyegetési ügyről". Egy kampánybeszélgetésen egy riporter idézett az ominózus hangfelvételből, amelyen Mádly állítólag épp azt mondja: Simó április 11-e után Zuschlag sorsára juthat. A fóti Fidesz-szervezet elnöke (illetve az alpolgármester) úgy véli: ez nem jelent mást, mint hogy az igazságszolgáltatás fogja vizsgálni az ügyet. "Amit Mádly mondott, az nem fenyegetés, hanem ígéret" - írták.
A levél további részében az aláírók részletezték a Fóti Közszolgáltató Kft. szerintük szabálytalan, ezért komolyan vizsgálandó ügyeit, majd közölték: "nagyon sajnáljuk, hogy az MSZP szóvivőjének Mádly Zsolt és Fót városa a legfőbb problémája. Szerintünk inkább a saját portájuk körül kellene söpörgetnie".
Leszögezték, hogy Fót botrányaiért nem ők a felelősek. A zűrzavaros helyi ügyek megoldását firtató kérdésre válaszolva úgy fogalmaztak: aligha Fót az egyetlen olyan település Magyarországon, ahol a "képviselő-testületben kialakult patthelyzet megoldása az októberi önkormányzati választás lehet".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását