2024. május 11. - Ferenc

A Mazsihisz nem örül a Jobbik eredményeinek

A magyarországi zsidóság veszélyes fejleménynek tartja, hogy "egy antiszemita párt" bejutott a parlamentbe - közölte a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) hétfőn az MTI-vel.
2010. április 12. hétfő 15:02 - HírExtra
A közlemény szerint egy olyan párt szerzett mandátumokat, amelynek képviselői rendszeresen hangoztatnak "antiszemita, rasszista nézeteket és tagadják a Magyarország erkölcsi rendjét képező zsidó-keresztény hagyományokat".

A közleményben reményüket fejezték ki, az Országgyűlésben abszolút többséggel rendelkező három demokratikus párt mindent megtesz azért, hogy a "demokrácia ellenségeit, a gyűlöletet szítókat elszigetelje és biztosítsa, hogy Magyarország továbbra is kiálljon az európai értékek, az emberi jogok mellett".

Elsöprő Fidesz-KDNP győzelmet hozott a parlamenti választás első fordulója vasárnap, az eddigi ellenzéki pártszövetség már 206 biztos mandátummal rendelkezik, a kormányzóképes többséghez 194 kell. Az MSZP eddig 28, a Jobbik 26, a Lehet Más a Politika 5 mandátumot szerzett. Még 121 mandátum sorsa kérdéses.

A választás első fordulójában 64,29 százalékos volt a részvételi arány (5,1 millió szavazó), ez valamennyivel elmarad a négy évvel ezelőttitől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ignac
2010. április 13. 00:32
A parlamentbe nyilvanosan bevonulo nyilasok meg fogjak pecsetelni Magyarorszag amugysem fenyes jovojet. Magyarok hol tartjatok azeszeteket????!!!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását