2024. május 14. - Bonifác

Harry herceg, a gáláns sznob

Mindenki Harry herceg vendége volt az elmúlt hét végén az egyik legmenőbb londoni éjszakai szórakozóhelyen, ahol a brit uralkodó unokája - a szerencsés vendégek becslése szerint - legalább 10 ezer fontért (csaknem hárommillió forintnyi összegért) hívta meg pezsgőre a luxuskocsma népét.
2010. április 13. kedd 07:01 - HírExtra
A The Sun, a legnagyobb brit bulvárlap hétfői beszámolója szerint Harry - Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő 25 éves másodszülött fia - hosszú szünet után ismét betért kedvenc londoni ivójába, az előkelő Kensington kerületben működő Boujis bárba, ahol palackonként 200 fontért mérik a nemes pezsgőféléket.

A brit hadseregben szolgáló, éppen harci helikopterpilótának készülő herceg fél tucat cimborájával érkezett, és egymás után döntötték magukba a Moet és Laurent Perrier márkájú pezsgőket.

A The Sunnak a vad pezsgőest szemtanúi - és haszonélvezői - elmondták, hogy Harry társaságának asztalán rövid idő alatt "vagy tizenöt" pezsgősüveg sorakozott, de a herceg ennek több mint a kétszeresét ajándékozta a többi mulatozónak. Az egyik vendég úgy becsülte, hogy a herceg négy rövid óra alatt legalább tízezer fontos pezsgőszámlát csinált.

A lap szerint megjósolható, hogy az udvarban aggályosnak találják Harry kirándulását a londoni bárban, tekintettel arra, hogy a herceg nagymamája, II. Erzsébet királynő világosan a rokonok értésére adta: az alattvalókat sújtó recesszió közepette ne kérkedjenek vagyonukkal.

Harrynek azonban bizonyára megbocsát a nép, tekintettel arra, hogy a királynői unoka egyéb tekintetben semmilyen kivételezésre nem tart igényt, hónapok óta kemény pilótakiképzésen vesz részt, és hírek szerint ismét az afganisztáni frontra készül, amint leteszi pilótavizsgáját.

Harry két éve már megjárta az afganisztáni harctereket, az első vonalban teljesítve veszélyes bevetéseket. A brit trón harmadik számú várományosa, aki a legtekintélyesebb brit tisztképző akadémián, Sandhurstben végzett, az Afganisztánban töltött tíz hét során részt vett gyalogsági hadműveletekben és járőrözéseken, emellett előretolt hadszíntéri légiirányítóként légi csapásokat vezényelt tálib állások ellen.

Elöljárói szerint feladatát rendkívül magas szinten teljesítette. A veszélyes küldetéssel a korábban elsősorban botrányos kocsmai tivornyáiról elhíresült Harry az alattvalók körében is általános megbecsülést vívott ki magának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását