2024. május 16. - Mózes, Botond

Budai Gyula csak összeesküvés-elméleteket gyárt?

A Pénzügyminisztérium (PM) szerint a magoszos Budai Gyula összeesküvés-elméleteket gyárt, ugyanis "szó sincs állami földek átjátszásáról bármiféle klientúrának", az általa kifogásolt haszonbérleti pályázatok lebonyolítása az előírásoknak megfelelően történik majd.
2010. április 16. péntek 16:08 - HírExtra
A pénzügyi tárca sajtóosztálya azután juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója, Budai Gyula pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a szocialisták továbbra is az állami földek "lenyúlásán mesterkednek", 100-130 ezer hektár állami földet akarnak haszonbérbe adni "annak a szocialista agrárklientúrának, amely az elmúlt nyolc évben az MSZP-SZDSZ szekerét tolta".

A Pénzügyminisztérium erre reagálva hangsúlyozta: a gazdák érdeke azt kívánja, hogy az európai uniós támogatásokhoz a lehető legnagyobb mértékben hozzájussanak, ennek érdekében készíti elő a haszonbérletekkel kapcsolatos pályázatokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) "annak függvényében, hogy a vagyontanács ezzel kapcsolatban milyen döntést hoz". A tárca cáfolta Budai Gyula azon állítását, miszerint minderre Oszkó Péter pénzügyminiszter közvetlenül adott volna utasítást a vagyonkezelőnek.

"Nincs szó arról, mint ami a Fidesz-kormány idején, a választásokat megelőzően történt, hogy állami gazdaságokat értékesítettek jelentős számban" - írták.

A részletekről szólva kifejtették: arról van szó, hogy a támogatás feltételéül előírt időtartamnak is megfelelő haszonbérleti joghoz kívánják juttatni azon gazdálkodókat, amelyek jelenleg is rendelkeznek ilyennel, és már elnyerték a támogatást. Ez biztosítja ugyanis az uniós támogatások igénybevételét.

A pályázatok lebonyolítása a törvényes előírásoknak, a jogszabályi követelményeknek megfelelően fog történni, az elbírálás azonban már a következő kormányzati ciklusra esik - zárja közleményét a PM.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását