2024. május 18. - Erik, Alexandra

Közel 1 millió autót hív vissza a Toyota Észak-Amerikában

Összesen 870 ezer Toyota Siennát hív vissza a gyártó az Egyesült Államokban és Kanadában a járművek korróziós problémája miatt.
2010. április 18. vasárnap 08:29 - HírExtra
A visszahívás az 1998 és 2010 között gyártott autókat érinti. A gyártó szerint a pótkerék tartó kábel elrozsdásodhat, ha a járművet hideg időben, vagy erősen sózott úton használják. A Toyota közleménye szerint "a legrosszabb esetben a kábel hibája miatt a pótkerék leválhat a járműről, ami fokozza egy baleset valószínűségét". Brian Lyons, a társaság szóvivője ugyanakkor azt mondta, egyelőre nem tudnak olyan balesetről, amely ezzel függene össze. A Toyota folyamatosan dolgozik a probléma megoldásán. A visszahívás az Egyesült Államokban 600 ezer, Kanadában 270 ezer autót érint.

A Toyota, amely 2008-ban a korábbi első General Motorst megelőzve a világ legnagyobb autógyártója volt, az elmúlt időben számos biztonsági problémával küzdött.

Legutóbb a Lexus GX 460 terepjárók forgalmazását állították le az Egyesült Államokban, miután egy befolyásos amerikai fogyasztóvédelmi magazin stabilitási hibákat tárt fel a tesztvezetés során. Az új Lexus modellt tavaly december óta értékesítették Amerikában, eddig hatezer járművet adtak el.

A Toyota ősz óta világszerte több mint 8 millió autóját rendelte vissza különféle meghibásodások kockázata miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását