2024. május 20. - Bernát, Felícia

Lejárató kampányt folytat az önkormányzat

A XVIII. kerületi Fidesz szerint közpénzből finanszírozott, valótlanságokon alapuló, lejárató kampányt folytat a párt és helyi képviselőjelöltjei ellen a kerület szocialista vezetésű önkormányzata. A Fidesz jogi útra tereli az ügyet.
2010. április 21. szerda 14:41 - HírExtra
A kifogásolt levelek és szórólapok rombolják a Fidesz és jelöltjei hitelét, ugyanis azzal vádolják őket, hogy kerületek összevonását és megszüntetését, szociális segélyek eltörlését, oktatási és egészségügyi intézmények bezárását tervezik - írta az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében Ughy Attila, Budapest 27-es számú választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje és Lévai István Zoltán, a XVIII. kerületi Fidesz frakcióvezetője.

Tájékoztatásuk szerint a kerület címerével és fejlécével ellátott szórólapot Szaniszló Sándor szocialista alpolgármester írta alá, ami szerintük felveti "a közpénz nem rendeltetésszerű felhasználásának gyanúját".

A két politikus azt állítja: az MSZP kampánycsapata az ugyanilyen tartalmú leveleket eljuttatja a szociális ellátórendszer jogosultjainak is, és a küldemények címzésekor felhasználják az önkormányzatnál nyilvántartott listákat. Még felháborítóbbnak tartják, hogy - mint írták - a választójoggal nem rendelkező kiskorúaknak is elküldik "a rágalmakkal teli leveleket".
A XVIII. kerületi Fidesz a helyi választási bizottságnál kifogással él, és jogi útra tereli az ügyet - zárja közleményét Ughy Attila és Lévai István Zoltán.

A XVIII. kerületben csak a parlamenti választás második fordulójában dől majd el a mandátum sorsa. Ughy Attila az első körben a szavazatok 45,73 százalékát szerezte meg, a második az MSZP-s Mester László lett 28,80 százalékkal.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. április 21. 16:50
Az mszp-től nem meglepő!

Az a szerencse, hogy akármit tehetnek, már biztos, hogy mennek!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását