2024. május 13. - Szervác, Imola

Éjféltől kampánycsend

Országos szintű lesz a kampánycsend éjféltől, ez azt jelenti, hogy abban a hét megyében is érvényes lesz a tilalom, ahol nem tartanak második fordulós választást vasárnap - közölte az Országos Választási Iroda vezetője az MTI kérdésére pénteken.
2010. április 23. péntek 23:36 - HírExtra
Virág Rudolf megerősítette korábbi közlését is, ami szerint - szemben az első fordulóval - most vasárnap este hét óra után nem sokkal elindítják az internetes tájékoztatási rendszert, amelyen keresztül a választók figyelemmel kísérhetik a választókerületi eredmények alakulását.
Közölte, bíznak abban, hogy este 10 óra körül már 99 százalékos feldolgozottság mellett lesznek láthatóak az eredmények.

Azért nem lesz 100 százalékos a szavazatok feldolgozottsága még néhány napig, mert meg kell várni a külképviseleteken leadott szavazatok hazaérkezését és "bekeverését".

Mivel mind az 57 körzetbe várnak külképviseletekről szavazatokat, ezért vasárnap este hét óra után 57 kijelölt szavazókörben nem kezdik meg az urnák felbontását és a szavazatok összesítését.
A külképviseleti voksokat tartalmazó urnáknak csütörtök délután négy óráig kell hazaérkezniük Budapestre, ezt követően viszik a szavazatokat az egyes választókerületekbe, ahol - a titkosság megőrzése miatt - azokat bekeverik az itthon leadott szavazatok közé.

Így amennyiben szoros eredmény lesz valamelyik választókerületben, elképzelhető, hogy a külképviseleti szavazatok döntik majd el a mandátum sorsát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását