2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hat év 130 millióért

Hat év fegyházbüntetést szabott ki egy autóhitel-csalási ügy elsőrendű vádlottjára csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság, a perben eddig hetven vádlottal szemben született jogerős ítélet - tájékoztatta a megyei bíróság szóvivője az MTI-t.
2010. április 29. csütörtök 20:22 - HírExtra
A vádirat szerint a csalással és más bűncselekményekkel vádolt elsőrendű vádlott és 77 társa balesetben összetört autók, illetve totálkáros gépkocsik forgalmi engedélyeivel hitelirodákat keresett fel, ahol valótlan adásvételi szerződésekkel hitelkérelmet nyújtottak be, elhallgatva, hogy roncs-, illetve törött autókról van szó - ismertette Nyakó Zsuzsanna szóvivő, elnökhelyettes. A vádlottaknak nem állt szándékukban a hitel megfizetése; ezzel összesen 130 millió forint körüli kárt okoztak különböző pénzintézeteknek.

A másodfokon eljáró szabolcsi bíróság 11 vádlottal szemben helybenhagyta a tavaly decemberben meghozott elsőfokú ítéletet, míg 30 vádlottnál azt enyhítette - mondta a szóvivő. Az elsőrendű vádlott fő- és mellékbüntetését ezért egy-egy évvel enyhítette a másodfokú bíróság, így rá 6 év fegyházbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást szabott ki.

A változtatásokkal az elsőfokú ítélet a fellebbezéssel érintett 43 vádlott közül 35 vádlottal szemben jogerőre emelkedett. A per összesen 70 vádlottal szemben fejeződött be jogerősen. Három vádlott már bejelentette fellebbezését a másodfokú ítélet ellen, ezen jogával még további négy vádlott élhet - mondta az elnökhelyettes.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását